Aki helyet választ pénzért a repülőn az hamarabb száll be?
Figyelt kérdés
Tehát wizz air, rianair, ezeknél lehet pénzért foglalni helyet. De akik felszállnak, honnan tudják, hogy azok a helyek már foglaltak? Őket először engedik fel a repülőre? Mert mi foglaltunk magunknak helyet, hogy biztosan egymás mellé ülhessünk, de lehet, hogy hülye voltam, mert elég lett volna egyikünknek foglalni, és amikor ő felszáll, lefoglalta volna a mellette levő ülést a másikunknak. Lehet ilyet?2015. jún. 15. 12:12
1/7 anonim válasza:
A repülőjegyen rajta van, hogy melyik ülés a tiéd, tehát nem ülhetsz le random bárhova, akárhányadiknak szállsz is fel a gépre.
Úgyhogy jól tetted, hogy foglaltál helyet egymás mellé.
2/7 A kérdező kommentje:
Pár éve amikor mentünk, akkor nem foglaltunk és mindenki odaült, ahol helyet talált, akkor még nem volt rajta a jegyen ülésszám. Csak akkor összevissza ült az egész család mert nem voltunk rutinosak. De ezek szerint ez a rendszer már megszűnt?
2015. jún. 15. 15:05
3/7 anonim válasza:
Hát én nem tudom, hogy mi volt régen, mert 2 éve repültem először. Elképzelhető, hogy a fapados járatokon régen szabad rablás volt, és oda ülhettél, ahol találtál helyet :P
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, három éve fapadoson úgy volt, akik előbb szálltak fel (tülekedtek), azoknak jutottak a jobb helyek. Hazafele már mi is rutinosan tülekedtünk. :) De már akkor is volt olyan hogy külön pénzért valaki foglalt magának előre helyet, csak nem emlékszem, hogy azok előre fellszálltak vagy hogy volt.
2015. jún. 15. 15:28
5/7 anonim válasza:
Rendszeresen utazom Ryanairrel. Aki vesz helyjegyet, az nem szállhat be előbb, tehát nem jár a helyjegyhez priority. Legkésőbb a becsekkoláskor kiosztásra kerülnek a helyek, ergo te most fizettél a helyért, aztán utazás előtt akik nem fizettek, azoknak random ad majd helyet a gép, tehát mindenkinek, aki a gépre felszáll, megvan a helye, ami a beszálló kártyán rajta is van.
6/7 A kérdező kommentje:
ja, talán ez a tülekedés a wizzair és easy jet gépeknél volt: http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__repules-repulojegyek__..
2015. jún. 15. 20:16
7/7 anonim válasza:
mikor először utaztunk fapadossal (ryanair) akkor mi is foglaltunk egymás mellé, de így utólag már azt mondom, nem kellett volna, mert az egy bookingban lévőknek a rendszer általában egymás melletti helyeket oszt foglaláskor.
Most nyáron a wizzairrel utazunk öten, és mind az ötünket egy sorba rakta, egymás mellé.
Szerencsére most már nincs tülekedés, mindenki úgy száll fel a gépre, hogy már van helye. Szóval senkise fog a helyetekre ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!