Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülőjegy-foglaláskor felcser...

Repülőjegy-foglaláskor felcserélve adtam meg a vezeték és a keresztnevem. Fel fognak engedni a repülőre?

Figyelt kérdés

Tudom, most megkapom, hogy túl hcvlye vagyok a repüléshez és igazatok is van, ellenben szeretnék elutazni és sajnos azon, hogy butának és figyelemhiányosnak születtem arról nem tehetek.

Két átszállás lenne (tehát két check in - az egyik nem EUs ország de nincs kötelező vízum csak útlevél kell), így félek, hogy valamelyiknél nem fognak felengedni a repülőre. Sajnos ma derült ki, hogy elkövettem ezt a hibát. Felhívtam a légitársaságot de ők sem tudtak semmit konkrétat mondani csak azt, hogy esetleg próbáljam meg lemondani az utat (de azt sem tartják kizártnak, hogy nem probléma mert "napi szinten előfordul"). Ergo sem a légitársaság sem pedig a pelikan.hu képviselői nem tudták megmondani, hogy mi várható csak azt, hogy a check in-es emberkén múlik a dolog.

Járt valaki már hasonló cipőben? Mi lett a vége? Vegyek új repülőjegyet?

Köszönöm!

2015. jún. 10. 18:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Javítani nem lehet?
2015. jún. 10. 19:38
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem.

Olvasgattam ilyen témában magyar és külföldi fórumokat és fele-fele arányban mondják, hogy nem lesz gond, illetve azt, hogy gond lehet.

2015. jún. 10. 19:45
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet gond. Biztos hogy felengednek. Egyébként sem a repülőtársaság emberei ellenőrzik az utiokmányodat, hanem a határőrök. És teljesen mindegy, hogy a repjegyedre Hrabovics Nóra, vagy Nóra Hrabovics van írva, mindenki érteni fogja hogy mi történt. Sőt, az utiokmány számát is gyakran elírják az emberek. Nem is értem hogy ki mondta neked a társaságoknál hogy vegyél új jegyet..
2015. jún. 10. 20:19
 4/15 anonim ***** válasza:
A jegyet nem a határőrök ellenőrzik hanem a check-in agent-ek!
2015. jún. 10. 20:47
 5/15 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem sem lesz gond.
2015. jún. 10. 20:48
 6/15 anonim ***** válasza:
Fogd rá hogy a jegy kiállítója zavarában felcseréltwe a két rubrikát, mert magyarban a vezeték-utónév a sorrend, máshol meg általában az utó-vezetéknév.
2015. jún. 10. 20:56
 7/15 anonim ***** válasza:
A jegyet a check in agentek ellenőrzik, de ők nem ellenőrzik a te személyazonosságod. Tehát nekik mindegy, hogy hamis-e az útleveled, vagy fel van-e cserélve a neved. Azt ellenőrzik, hogy a bemutatott repülőjegy valós-e. A személyazonosságodat a határőrök nézik, akik az útlevelet és a repülőjegyet szokták összenézni. De ettől még fel fognak engedni.
2015. jún. 10. 21:09
 8/15 anonim ***** válasza:
Ebbol a repuloteren valoszinuleg nem lesz gond. Az a kerdes csak: USA? ha igen akkor hazafele lehet zur a security-nel sajnos. Ha nem, akkor beke es nyugalom.
2015. jún. 10. 22:09
 9/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Remélem tényleg nem lesz gond. Amúgy Ukrajna a célállomás (bécsi átszállással).

2015. jún. 11. 03:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Szia, engem is felengedtek így. Szerintem minden 2. magyar utas fordítva adja meg, már megszokták ezt a problémát :D
2015. jún. 11. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!