Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Vízumot eltudom intézni, ha...

Vízumot eltudom intézni, ha az adott országba vagyok, de 3hónapig ott tartozkodhatok vízum nélkül?

Figyelt kérdés

2015. márc. 16. 23:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy leírd az ország nevét, még a végén meg tudnánk mondani, hogy mennyi időt lehet ott eltölteni vízum nélkül.
2015. márc. 16. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez az országtól függ.
2015. márc. 17. 00:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Guatemala, tudom, hogy ott 3 hónapig lehet vízum nélkül tartózkodni!
2015. márc. 17. 06:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Kérdező! Mesélj egy kicsit a közbiztonságról. Én is szeretnék menni 1 hónapra kirándulgatni.
2015. márc. 17. 10:49
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"3hónapig ott tartozkodhatok vízum nélkül?"

"tudom, hogy ott 3 hónapig lehet vízum nélkül tartózkodni!"

Most akkor mi a kérdés?

2015. márc. 17. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:

[link] "TOURIST VISA REQUIRED:

Not required for stays of 90 days or less. Guatemalan Immigration can grant 90-day extension. 1.30 USD per day fine for overstay." -- ha csak plusz 90 nap, akkor nem kell vizum, 180 napon tuli tartozkodasra meg szerintem sehol nem adnak turistavizumot.

2015. márc. 17. 20:30
 7/8 Lina32 válasza:

2015-ös oldal:

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kiállított magyar magánútlevelek turista célból legfeljebb kilencven napos, vízummentes tartózkodásra jogosítanak. Az útlevelek határon történő ellenőrzésénél fel kell tüntetni a tartózkodás pontos címét, azaz a szállás adatait.

A tanulmányi célból kérhető tartózkodási vízum kiállítása iránti kérelem az illetékes oktatási intézményt felügyelő főhatóságú állami szervezetnél (Oktatási Minisztérium), az általuk igényelt formanyomtatványon és a kért okiratok/ kimutatások együttes beadása mellett nyújtható be. A munkavállalási feltételeknél megkülönböztethető a keresettel is rendelkező vállalati alkalmazotti státusz, a saját vállalkozás elindítása (ez utóbbihoz, feltétlenül ajánlott a helyi közjegyzői és ügyvédi, szakmai segítségek igénybevétele), vagy házasságkötés guatemalai állampolgárral, melyek esetén a Migrációs- (Bevándorlásügyi-) és a Munkaügyi Minisztériumok által szabott feltételeket, követelményeket, személyes okiratok és dokumentációk egyidejű benyújtásával kell kérelmezni. (További információk: www.migracion.gob.gt)

Mivel ott nincs magyar nagykövetség:

Elérhető külképviselet/ek: Guatemalában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal | tiszteletbeli konzuli i roda Guatemalavárosban működik | felügyelő képviselet Mexikóváros, D.F.

2015. márc. 22. 08:03
 8/8 Lina32 válasza:

Nem adta be a linket, itt a címe:

Felügyelő külképviselet:

Mexikóváros

Cím:

15 Avenida 6-01, Zona 13, Century Plaza, Local 103, Ciudad de Guetamala, Guatemala

Előhívó:

502

Telefon:

6634-6355 / 2332-9561

Ügyelet:

5515-1774 (mobil)

Fax:

6634-6355 / 2332-9561

Tiszteletbeli konzul:

Valeria de Csáky de Morales

E-mail:

consulhungriagt@gmail.com

1/2002. (I. 23.) KÜM-IM együttes rendelet 4. §-ban foglalt konzuli tanúsítvány kiállítására vonatkozó felhatalmazás - felhatalmazva!

2015. márc. 22. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!