Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mi befolyásolja egy repülőjegy...

Mi befolyásolja egy repülőjegy árát?

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék Rómába menni, szétnézni egy kicsit, és már most figyelem a repülőjegy árakat. Miért van az, hogy februárra találtam repülőjegyet 5000 forintért a Ryanair-nél, de áprilisra ugyan az a jegy már 15 000 forint? Ezek az árak még változnak, mikor a legérdemesebb meglenni e repülőjegyet, hogy a lehető legolcsóbban megússzam az utazást?

2015. jan. 7. 23:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert áprilisban lényegesen többen akarnak Rómába utazni, mint februárban. Erről az árról az árak nagy eséllyel már csak felfelé mennek, a helyedben most megvenném.
2015. jan. 7. 23:39
 2/15 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom, hogy 1-3 hónappal korábban lehet a legjobb árakat kifogni, persze garancia nincs rá.

Ha megnézed, a márciusi árak már alacsonyabbak, mint az áprilisiak. Én inkább várnék még egy hónapot, illetve érdemes megnézni a Wizzair-t is. Sőt ma kaptam egy e-mailt a Wizzair-től, hogy holnapi foglalás esetén a Repjegy+szállás csomag vásárlása esetén 20% kedvezményt adnak a repjegyre, illetve ez esetben ingyen lehet vinni nagy kézipoggyászt is. Szóval lehet, hogy ott is érdemes szétnézni. Illetve a Pelikan.hu-n is láttam elég jó ajánlatokat:

[link]

2015. jan. 7. 23:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Egy piacgazdaságban leginkább a piaci viszonyok, ergo a kereslet-kínálat...
2015. jan. 8. 07:15
 4/15 Ügyet Lenke ***** válasza:
14%
közben meg töröld a böngésző előzményeit és kereséseket, mert minél többször nézed annál drágább...vagy ne ugyanarról az IP címről foglalj ahonnan keresel...
2015. jan. 8. 10:05
 5/15 anonim ***** válasza:
Erről beszélnél egy kicsit bővebben, utolsó? Sose hallottam még ilyenről...
2015. jan. 8. 10:36
 6/15 anonim ***** válasza:
Ez kizárt!
2015. jan. 8. 13:53
 7/15 Ügyet Lenke ***** válasza:
16%
Nekem személyes tapasztalatom, hogy minél többször nézem mindig más, egyre nagyobb árat ad. Többször is repültem és utána is néztem illetve más emberek, barátok is tapasztalták. A társaságok, lehet nem mindeni oldala, a követi a kereséseket IP cím alapján, ha nézed többször akkor érdekel, akkor ők emelik az árat. A lila társaságnál már írtam be az adatokat, név s egyebek amikor megfagyott, frissítésnél már kb 100 euróm bánta, de szállás s egyéb le volt foglalva, nászútra mentünk, úgyis kifizettem. Attila nekem is írhatsz még tippeket privátban, köszi.
2015. jan. 8. 14:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor érdemes venni amikor a legolcsóbb. Ezt persze csak utólag lehet megmondani mikor volt.
2015. jan. 10. 01:57
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

8. Azt elhiszem, hogy emelkedett az ár ahogy nézegetted, de nem azért mert nézegetted, hanem a jegyek fogyása miatt.

Ráadásul logikailag sem stimmel a dolog, hiszen ha valaki nézegeti és nem vesz jegyet, akkot azért nem vesz, mert sokallja az árat. A magasabb áron méginkább nem venné meg.

2015. jan. 10. 10:27
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
Úristen mekkora baromságokat írtok! :o
2015. jan. 11. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!