Tudnátok tippeket adni egyéni utazásszerevezéshez?
Ne kezdj neki, mert rosszul jössz ki belőle. Úti célt találhatsz. Szállást is. Ami még szükséges, ahhoz meg tapasztalat kell, amit nem egy eltérő szokásrendű környezettel érdemes kezdeni. Előbb szervezz magadnak Ausztriába, Olaszországba, Romániába, abból azt is látod, mi okoz problémát, viszont nem lesznek megoldhatatlan nehézségeid.
Vagy várj, míg lesz tapasztalatod, vagy menj irodával. E térségekben még csak nem is a nyelvtudás, hanem a szokások nem ismerete a - néha végzetes - gond.
Hát elég nehéz válaszolni ha még nem tudjátok az úti célt ugyanis az egyik a Föld egyik legdrágább régiója a másik a legolcsóbb. Ami az egyik hely felé működhet nem működik a másik felé. Ráadásul mindkét terület hatalmas, az sem mindegy hova mész. Én az utóbbiban (és szinte az össze "valamerre arrában" voltam) és bátran állíthatom hogy a Föld egyik legszuperebb helye.
Egyben azonban igazad van, egyéni szervezésben az ár kb az ötöde az élmény pedig ezerszerese.
Szóval először döntsétek el hova akartok menni aztán majd jönnek a hasznos válaszok.
Az első válaszadó teljessen dilettáns választ adott.
Egy idióta.
Kedves kérdező, ha felmész bármelyik netes repülőjegy/szállás keresőre, mindent megtalálsz. Sokkal olcsóbban, mint bárhol másutt.
Manapság rengeteg leírást, fórumot is találsz, amelyik segít. Egyébként minden attól függ, hova és mikor mennél, de még nem láttam helyet, ahova ne lehetett volna bármely utazásszevező árának feléért, max 60 százalékáért elmenni.
Leírások, fórumok és google a barátod.
Az idióta visszaszól. Menj csak barátom. Én mindről visszajöttem, magam szerveztem. A költségekről nem beszéltem, mert bár néha tényleg töredéke (és mindig sokkal kevesebb) az irodai szervezésnél, de valahogy fontosabb volt, hogy vissza is érjek, miután jól éreztem magam, és minden fontosat megnéztem, amiért mentem. Szeretem a hegymászók mondását. Nem a csúcson teljesítettél, hanem a hegy lábánál, amikor visszaértél.
De egyet se törődj ezzel, legfeljebb nem hallunk többé felőled. Azért üdv.
Nem személyesen jártam ugyan Ázsiában, de a baráti körömben többek igen, saját szervezésben, semmi gondjuk nem volt.
Szállást nem foglaltak előre, ott keresgéltek. Azt mondták ha a taxist/tuktukost kérik meg hogy ajánljon helyet, akkor mindig drágább mert a szálláshely jattol.
Oltásokra érdemes figyelni.
Kérdező!
A kérdéseid alapján, te vagy az a gyakorlatlan "turista", akik miatt léteznek az utazási irodák.
Hallgassál az első hozzászólóra, és látogassál meg néhány profi szervezőcéget, mert könnyedén el tudsz majd úszni anyagilag, a többi előre nem látható problémákról már nem is beszélve!!
(Írom ezt úgy, hogy a fél világot beutaztam már eddig is, saját szervezésben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!