A tengerentúli járatok milyenek?
teljesen más. jobb kiszolgálás, napszaknak megfelelően kapsz kaját, italt. inni bármikor kérhetsz, kapsz is.
aki európai fapadoshoz van szokva, annak megváltás egy tengerentúli járat.
Első téved. Maximum az első osztályon más a kiszolgálás.
Attól függ, milyen hosszú az út.
Budapest-Toronto viszonylatban repültem pár éve. Többször adtak enni, ha még éhes voltam, kérhettem ennivalót.
Frankfurt-Hanoi viszonylat nem számít tengerentúlnak, de 12 óra volt. Délután kettőkor volt felszállás, egy jó órával később kaptunk enni, és rá egy órával lekapcsolták a világítást a gépben, hogy az utasok tudjanak aludni, mert leszállás reggel hétkor volt Hanoi-ban, így kialudva érkeztünk meg.
Utaztam első osztályon is, az sokkal kényelmesebb volt. Egyébként a gép turistaosztálya ugyanakkora, mint a fapados gépeké, és nem, nem megváltás 12 órát ülni.
Talán a legnagyobb különbségek:
Gyakran több az ingyenesen feladható poggyász, viszont a kézi kevesebb. A nagy gépeken a fedélzeten nagyon kevés a hely, ezért valahol csak 6!! kg lehet a kézi.
A beszállás jóval korábban kezdődik, gyakran 500 vagy több utas is van a gépen.
Kicsit mások az osztályok is, gyakran több osztáy is van, ráadásul egész nagy küönbségek vannak ezek között. Az osztályok általában: First, business, economy plusz, economy.
A gépen indulás előtt kapsz (általában ingyen) párnát pokrócot és fejhallgatót.
Legtöbb gépen elég korrekt szorakoztató rendszer van ahol filmeket, sorozatokat stb. lehet nézni, plusz zenét hallgatni, követni, hogy merre repül a gép vagy játszani.
Az út elején kapsz egy menüt amiben benne van milyen ételek lesznek az út során.
Szinte minden ilyen úton van egy rész amikor lekapcsolják a villanyt és lehet pihenni.
De függ nagyban milyen légitársasággal utazol. A honlapjukon sok infó van milye filmeket lehet nézni, milyen ételek vannak, milyenk a különböző osztályok.
(Ezek "normál" légitársaságra vonatkoztak, fapadossal nem repültem még tengerentúlra).
előttem válaszolónak, hogy még jó, fapados nem megy tengerentúlra (tudtommal, javítsatok, ha tévedek)
a másik meg, hogy nem csak 3-5-3 az ülés, lehet 3-4-3, és 2-4-2 is (én ilyenekkel utaztam)
a hely valóban kicsi, pl. Lufthansánál nekem az volt, de a Swiss Air elég korrekt, ott nagyobb ülések voltak, a kaja is sokkal jobb volt.
van egy olyan oldal h.checkmytrip.com, oda ha feltöltöd az utazásod adatait, akkor ott pl.kiiírja, hogy hányszor adnak étkezést, és h.kb.mit. nem konkrétan, csak hogy snack-et, vagy szendvicset, rendes kaját, stb.
aztán igyál amennyit tudsz és bírsz, ingyen van, még az alkohol is ;)
attól függ hova repülsz, van 1-2 légitársaság, amikről rosszat hallottam (kaja, poggyász)
akkor bocsánat.
az oké, de feltételezem a kérdező nem Ázsiából vagy Ausztráliából akar repülni :D
BP-ről nem megy fapados, ez tuti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!