Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hajfestéket felvihetek bőröndb...

Hajfestéket felvihetek bőröndben a repülőgépre (feladott poggyászként)?

Figyelt kérdés
L'Oreal Majirel professzionális hajfestékre (50ml)( nem a drogériásra) és 1 liter vagy legalább 75 ml hidrogén-peroxidra gondolok. Lehet hogy huzamosabb időre kiköltözök külföldre viszont szeretném ha kedvenc hajfestékemtől, amit nem biztos hogy kint könnyen betudnék szerezni,nem kéne megválnom. Köszönöm előre az infókat.

2014. júl. 27. 21:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ma ez a kérdés az én nevemmel is felkerült és nem nagyon van egyértelmű válasz. Fenti okoskodónak aki szerint feladottként minden játszik, idéznék egy sort a fuvarozásból kizárt tárgyak listájából:

"bármilyen ragasztó vagy festék"

És a kérdés itt konkrétan a tapasztalt utasokra vonatkozna, akik már felakadtak avagy sem hajfestékkel a fentiek miatt. Elméleti okoskodást inkább hagyjuk már. Egyikőnk sem tudja megmondani, hogy a hajfesték légi fuvarozás ügyileg festéknek és így tiltott tárgynak minősül-e avagy sem.

2014. szept. 1. 19:48
 12/21 anonim ***** válasza:
Méh mindig 11 -es vagyok. Kérdező azóta gondolom túlestél az utazáson, megmondanád hogy kivették-e a feladottból a hajfestéket? Köszi. :)
2014. szept. 1. 19:52
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem, nem estem túl rajta mert még nem költöztem külföldre.

De korábban drogériás festéket tettem el a feladott poggyászomba, és azzal nem lett gond.Nem vették ki. Csak hogy hitt a kérdés az 1 liter hidrogén-peroxidra vonatkozott.. ami nem kis mennyiség.

2014. szept. 1. 21:21
 14/21 anonim ***** válasza:

1 liter? Jézusom, minek annyi? :) Azt szerintem meg ne próbáld felvinni. 30% -os oldat sűrűség felett a hidrogén-peroxid robbanásveszélyes anyag. A hajfestékekhez általában 60% -osat adnak ha jól tudom, szóval ha azt kiszúrják... :)

Amúgy én azt hittem elírtad a kérdésben az 1 litert, mert utána meg 75ml -t írsz, ami pedig ugyebár kevesebb mint 1dl !!! (1 liter = 10 dl = 1000 ml) Nézz utána hogy akkor mennyit is kell vinned. :)

2014. szept. 3. 13:56
 15/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Javítanám magam. Hajfestékhez adott hidro peroxidok csak 6-9% -osak elvileg,szóval nem robbanásveszélyes kategória.
2014. szept. 4. 09:20
 16/21 A kérdező kommentje:

1 liter vagy LEGALÁBB 75 ml.

3

2014. szept. 4. 13:09
 17/21 A kérdező kommentje:
9%-os hidrogén-peroxid-ot vinnék fel
2014. szept. 4. 13:10
 18/21 A kérdező kommentje:
És hogy minek 1 liter hidrogén peroxid? Mert az hívja elő a hajfestékből a színt és írtam hogy " hogy huzamosabb időre kiköltözök külföldre.....nem biztos hogy kint könnyen betudnék szerezni" Szerintem teljesen világos hogy minek annyi. Azért írtam az 1 litert vagy legalább 75 ml-t , mert ha logikusan belegondol az ember, ha 1 litert nem is de akkor legfeljebb 75 ml hidrogén-peroxidot vinnék magammal.A kérdésem arra vonatkozik hogy EGYÁLTALÁN fellehet-e vinni ezt a kémiai anyagot a gépre, és ha igen akkor milyen mennyiségben..
2014. szept. 4. 13:14
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem vagyok benne biztos hogy tudod mi az átváltás a mértékegységek között, de hagyjuk is.

Hülye nem vagyok, tudom mi a lényege a hidrogén peroxidnak, de azt pl bármely más országban is megtudod venni. A hajfestéket is mondjuk, de ahogy érzed. :)

Mi túl vagyunk az utazáson és átjöttek a hidrogén-peroxidok az ellenőrzésen. 4x75ml -t hoztunk ki.

2014. szept. 6. 11:16
 20/21 A kérdező kommentje:
Örülök neki. Köszönöm hogy megosztottad velünk. Tisztában vagyok azzal hogy 1 liter és 75 ml között nagy a különbség.... mielőtt elkezdesz sértegetni... de most minek írjam ki 0.075 liter? A lényeget kéne felfogni. Majd ha megtanulok oroszul vagy ukránul oda ahova terezek kiköltözni majd talán fogok tudni érdeklődni hogy hol találok l'oreal 9%-os higrogén peroxidot kint.. De mivel nem fogom beszélni a nyelvet az elején miért ne könnyítsem meg az életemet azzal hogy viszek magammal egy nagy adagot otthonról?????????? Komolyan mondom, miért kell erről beszélnem? Miért nem lehet felfogni a LÉNYEGET.
2014. szept. 6. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!