Hajfestéket felvihetek bőröndben a repülőgépre (feladott poggyászként)?
Bocsánat, ma ez a kérdés az én nevemmel is felkerült és nem nagyon van egyértelmű válasz. Fenti okoskodónak aki szerint feladottként minden játszik, idéznék egy sort a fuvarozásból kizárt tárgyak listájából:
"bármilyen ragasztó vagy festék"
És a kérdés itt konkrétan a tapasztalt utasokra vonatkozna, akik már felakadtak avagy sem hajfestékkel a fentiek miatt. Elméleti okoskodást inkább hagyjuk már. Egyikőnk sem tudja megmondani, hogy a hajfesték légi fuvarozás ügyileg festéknek és így tiltott tárgynak minősül-e avagy sem.
Nem, nem estem túl rajta mert még nem költöztem külföldre.
De korábban drogériás festéket tettem el a feladott poggyászomba, és azzal nem lett gond.Nem vették ki. Csak hogy hitt a kérdés az 1 liter hidrogén-peroxidra vonatkozott.. ami nem kis mennyiség.
1 liter? Jézusom, minek annyi? :) Azt szerintem meg ne próbáld felvinni. 30% -os oldat sűrűség felett a hidrogén-peroxid robbanásveszélyes anyag. A hajfestékekhez általában 60% -osat adnak ha jól tudom, szóval ha azt kiszúrják... :)
Amúgy én azt hittem elírtad a kérdésben az 1 litert, mert utána meg 75ml -t írsz, ami pedig ugyebár kevesebb mint 1dl !!! (1 liter = 10 dl = 1000 ml) Nézz utána hogy akkor mennyit is kell vinned. :)
1 liter vagy LEGALÁBB 75 ml.
3
Nem vagyok benne biztos hogy tudod mi az átváltás a mértékegységek között, de hagyjuk is.
Hülye nem vagyok, tudom mi a lényege a hidrogén peroxidnak, de azt pl bármely más országban is megtudod venni. A hajfestéket is mondjuk, de ahogy érzed. :)
Mi túl vagyunk az utazáson és átjöttek a hidrogén-peroxidok az ellenőrzésen. 4x75ml -t hoztunk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!