Zserko3 kérdése:
Wizz air-rel utazom és csak kézipoggyászt viszek. Mennyire veszik szigorúan a méretekre vonatkozó korlátozást? Illetve a kézipoggyászomba vihetek körömreszelőt, kicsi körömvágó ollót, parfümöt, körömlakklemosót, sampont, tusfürdőt, meg hasonlókat?
Figyelt kérdés
Egy kisebb utazó/sporttáskát szeretnék felvinni. Csak a hosszúságra vonatkozó korlátot lépi túl pár centivel, de ha nem tömöm nagyon tele, nem feszül ki annyira.2014. jún. 26. 19:09
1/6 anonim válasza:
Eléggé szigorúan veszik, ugyanis előszeretettel húznak le ilyen okok miatt. A táskád ha nem fér bele egy fémkeretbe, akkor csengetned kell pénzt. Sampon, tusfürdő, akármi esetében max 100 ml űrtartalomig lehet nálad, ha nagyobb akkor kidobatják veled.
2/6 anonim válasza:
Nagyon szigorúan veszik a kézipoggyász méretét is, és azt is, hogy legfeljebb EGY darab kézipoggyászod lehet. Vagyis ha van például kis kézitáskád, azt is bele kell tudni gyömöszölni a sporttáskába beszálláskor. Szúró-vágó eszközt nem vihetsz, a kisollót felejtsd el! Kozmetikumokból mini verziót engednek fel, összesen maximum 10 darabot. A DM-ben kapsz mindent. Ezeket egy zárható és átlátszó nejlonba kell betenni, és az ellenőrzésnél külön kell feltenni a futószalagra.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Annyit kérdeznék még, hogy akkor az összes sampon, tusfürdő, parfüm ami nálam van, lehet összesen együtt 100ml?
2014. jún. 26. 21:23
4/6 anonim válasza:
Nem, összesen 1 liter lehet az űrtartalma a folyadékos üvegeidnek, azzal a megkötéssel, hogy egyik sem lehet 1 dl-nél több. Itt nem a tényleges, hanem a lehetséges mennyiség a lényeg. Tehát ha egy 120 ml-es sampon félig van, az is kuka.
5/6 anonim válasza:
Minden samponból, parfümből stb. folyadékból olyat kell vinned, ami egyenként max. 100ml-es edényben van. DM és hasonló boltokban valóban van ilyen repülős részleg pont emiatt.
6/6 anonim válasza:
Ha van lehetőséged előtte kimenni a reptérre, akkor próbáld beletenni a táskád a keretbe hogy belefér-e. Nekem van egy bőröndöm, ami 2 cm-tel haladja meg a nagy méretű kézipoggyász méreteit, eddig nem mertem használni, de aztán utazás elott egy nappal odamentem lecsekkolni es simán belefért a bőrönd. Lehet nem mindenki gondolja igy, de szerintem azokat a kereteket direkt 1-2 centivel nagyobbra csináltak, de ettől függetlenül tényleg szigorúan veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!