Először utazom repülővel. A holland barátok már előre becheckoltak online. Nekem mit kell tennem a helyszínen? Kell-e külön biztosítást kötnöm?
Pár jó tanács: legyél kint a reptéren időben, minimum egy órával indulás előtt, tegyél a bőröndre valamit, amivel tudod, hogy melyik a tied pl: masnit kötsz rá
ne lépd át a bőrönd súlyhatárát
külön biztosítás nem kell
csak odamész és csekkolsz ennyi, ha előre váltott jegyed van akkor odaadod
fémdetektoros kapunál műszaki cikkeket külön kell pakolni a ládákba, szóval nem érdemes sok műszaki cikkel a táskában a fedélzetre vinni
Köszönöm szépen a gyors választ!
Ha jól értettem az emlékeztető e-mailből, a csomagom nem haladhatja meg a 32 kg-t. A kézipoggyász külön számolódik? Mit tekinthetünk kézipoggyásznak? Kell-e fizetnem a bőröndöm helyéért?
Kevesebbet kellene nekünk gépelnünk, ha te olvasnál. Például elolvasnád a foglalásnál kapott visszaigazoló emailt.
Minden le van írva benne.
32 kg a feladott poggyász, és 10 kg szokott lenni a kézipoggyász.
De ha nem kezdesz el időben olvasni, nagy bajban leszel.
Mi nem tehetjük meg helyetted.
Azért ne harapd le a fejemet!
13 éves vagyok. A jegyemet a holland barátok foglalták le nekem, az e-mailt holland nyelven kaptam. Az iskolában csak angolt tanulok, a Hollandiában élő barátokkal is angolul beszélek. Az e-mailben nem írtak a kézi poggyászról egy szót sem, Csak a bőrönd méreteit és tömegét jelölték meg.
Köszönöm a szíves válaszokat!
Nézz utána mindenféleképpen. Minden légitársaságra más súlyú csomagot adhatsz fel. Nem mindenhol engedik, hogy legyen kézipoggyász. Sőt van, amelyiknél fizetni kell a poggyászért, de a legtöbbnél van egy feladható bőrönd és egy kézipoggyász. Fontos, hogy ne lépd túl, mert az sokba kerül kb. 15 ezer forint. Ha tudod melyik légitársasággal utazol, akkor keress utána, hogy mennyi a súlyhatáruk. Ha átszállással mész és másik a légitársaság, akkor annak is utána kell nézni.
És nem vihetsz fel folyadékot a gépre - ez fontos. Ha nagyon akarsz akkor annak külön szabályai vannak. Már pontosan nem tudom hogy van, de nagyon szabályhoz kötött. De inkább ne vigyél fel. A gépen adnak inni, mondjuk van ahol pénzt kérnek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!