50 éves leszek. Soha nem repültem. Bécsbe repülnék 70000 oda vissza. Kell útlevél? Mert az nincs most.
Azért az nem mindennapos akkor se ha hosszabb távra mész. Én kb. 40x ültem repülőn de egyszer se volt ilyen durva helyzet. Néha be kellett kapcsolni az övet, de inkább csak elővigyázatosságból aztán alig volt valami rázkódás.
Szóval azért kell kidobni 70 ezret mert még sose repült a kérdező. Miért nem jó erre a célra egy Budapest-Brüsszel-Budapest? Tized ennyiért?
Arról nem is beszélve, hogy aki repülni akart az miért nem tette az utóbbi 2 évben amikor tömegével voltak a 100Ft-os repjegyek. Én is ezeket kihasználva repültem sokat, csupa 3000Ft alatti repjegyekkel, többségben 1000Ft se volt.
A fiam a volt nejemmel fapadossal nyáron Barcelonában voltak, Kb. 10 ezerért repülhetnél oda-vissza, s ha élvezed életedben először a repülést, akkor a 70 ezerből 7x is repdeshetnél ide-oda!! :)
Persze a Te dolgod, de többet ésszel mint....
Ha a repülés élményéért akarod csinálni, akkor ne utasszállító gépre ülj. Az olyan, mint az autóbusz, csak nem az utca házait látod, hanem a fellegeket, esetleg a tájat. Bécs különben sem buli, tovább tart a kibecsekkolás, mint maga a repülés. Akkor már menj messzebbre, nem fog sokkal többe kerülni.
De inkább menj ki a budaörsi vagy tököli repülőtérre és fizesd be magad egy utasrepülésre. <10ezer forintból megúszol egy 10 perces kört Budapest felett, 20-30ezerből egy Dunakanyart, olyan magasságban, hogy látod magad körül a világot. És ha nem félsz, esetleg azt is megengedi a pilóta, hogy egy kicsit vezesd a gépet.
Jó időben hétvégén szinte biztos, hogy előzetes jelentkezés nélkül is fogadnak. De egy telefon nem árt. A neten egyébként kereshetsz is "sétarepülés"-re, csak győzd végigolvasni.
A sportrepülőtereken (Farkashegy, Hármashatárhegy, de Budaörs is) vitorlázórepülhetsz is. Az az igazi madár-érzés.
Külön ajánlanám a Goldtimer alapítvány által szervezett, a veterán Li-2 géppel való repülést, ilyet évente 2-3 alkalommal rendeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!