Hol lehet a repülőtéri illetékekre rákeresni? Van-e olyan honlap ami erre a kérdésre választ ad? Úgy érzem, hogy az utazási irodák nagyon lazán bánnak ezzel a kérdéssel.
A "repülőtéri illeték" általában számos díjat takar, lehet benne pl. az adott reptér által kiszabott fejlesztési díj, de a földi kiszolgáló cég díja is -- és a legtöbb reptéren nem egy kiszolgáló cég van. A ITA Matrix például kidobja hogy egy-egy jegy árában mi micsoda de az fapadosokra nem működik.
Az viszont igaz, hogy az YQ-t meglehetősen érdekesen számolják a légitásaságok.
Ez miért is érdekel téged? Úgyis a végső árat fizeted, szerintem nézd azt, ne bonyolítsd az életed.
Vagy a boltban is hosszasan érdeklődsz, hogy akkor a zsemle árából mennyi volt a liszt, mennyi az adó, mennyi a pék munkadíja stb. stb.? Szerintem alapvetően csak az érdekel téged, hogy mennyibe kerül a zsemle, mennyiért adják oda neked, nem az ilyen részletek.
És igen, az utazási irodák eléggé lazán számolnak vele, azaz jól lehúznak.
Ellenben ha önállóan veszel repjegyet pl. egy légitársaság honlapján keresztül, akkor ott nincs semmi trükk, ami árat kiír annyi a végső ár. Pl. Brüsszelbe kapsz jegyet 3000Ft-ért, akkor annyi a végső, extrák nélküli alap ár, annyiért lehet utazni és ez tartalmaz minden kötelező költséget, így az adókat, illetéket is.
Utazási irodáknál pedig meg kell nézni a nagy betűs jól hangzó árat, plusz megkeresni az apró betűt és az abban szereplő árakat is hozzáadni aztán ha minden jól megy akkor annyi lesz a végső ár. Szerintem itt sem érdemes illetéket külön figyelni, mert náluk előfordul kerozin felár, kötelező biztosítás díj, lemondási díj meg ki tudja még milyen kitalált díjak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!