Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mely okok miatt lemondott...

Mely okok miatt lemondott repülőjegy esetében fizetik vissza a repülőjegyek árát?

Figyelt kérdés
Air Lingus és American Airlines légitársaság
2014. jan. 12. 18:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
fizetnek vissza egyáltalán valahol repjegyet?
2014. jan. 12. 18:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen jegyed van.
2014. jan. 12. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Bizony, olvasd el a feltételeket, általában benne van az emailben amit kapsz vagy a légitársaság oldalán ahol meg tudod nézni a foglalásodat, ott láthatod. Általában a legolcsóbb jegyek árát semmilyen körülmények között nem addják vissza. Nekem mázlim volt, New Yorkba repültem volna ötödikén de a "szép" idő miatt a United későbbi utazásra megengedte átváltani a jegyemet. Szóval, ha világvége ítéletidő van akkor azért a légitársaság is lép.
2014. jan. 12. 21:01
 4/11 anonim ***** válasza:

" ha világvége ítéletidő van akkor azért a légitársaság is lép."

Kötelező nekik, nem jofejségből csinálja. ;-)

2014. jan. 13. 02:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg ki mondja le. Ha a legitarsasag (idojaras, muszaki meghibasodas stb) es at akarnak tenni masik idopontra, akkor jogodban all ezt visszautasitani, ebben az eseteben visszafizetik.

Ha te akarod lemondani es "non-refundable" jegyet vettel akkor azt nem szoktak visszafizetni.

Ha halaleset van vagy korhazba kerul valaki, akkor az American Airlines megengedi hogy torold a jegyet vagy atcsereld a jegyet egy masik napra. Tudom, mert a fonokom anyukaja ugy volt hogy lehet hogy korhazba megy es felhivtam oket es azt mondtak, ha tenyleg bekerul, akkor meg kell adjuk a legitarsasagnak a beteg es a korhaz nevet/tel.szamat es ok ellenorzik, hogy a beteg tenyleg ott van-e, mielott torlik vagy megvaltoztatjak az amugy nem megvaltoztathato jegyet.

2014. jan. 13. 20:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Sokan nem tudják, de a nonrefundable jegyből is visszakap az utas egy kisebb összeget (az adókat) úgyhogy mindenképp érdemes visszakérni.
2015. márc. 3. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:

> Sokan nem tudják, de a nonrefundable jegyből is visszakap az utas egy kisebb összeget (az adókat) úgyhogy mindenképp érdemes visszakérni.

Ez melyik légitársaságra igaz? Elég sok helyen az adó több mint a jegy szóval ez minimum meglepő.

2015. márc. 6. 08:51
 8/11 anonim ***** válasza:

A jegy ára, amit kifizetsz, két részből áll, a fare-ből (ezt nem tudom hogy mondják magyarul..) és az adókból, illetékekből. Attól, hogy a repjegy nem visszatéríthető, az adókat és az illetékeket visszakaphatod. Ha kéred. Nagyon sokan nem kérik.

És igen, az adók és illetékek általában magasabbak mint a fare. Főleg Európán belül. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az üzemanyag költség (fuel surcharge) sem jár vissza ha a jegy nem visszatérítendő, ami egyébként nagyon sok, de azért pár (tíz)ezer Ft-ot enélkül is visszakap az ember, az is több, mint a semmi, főleg hogy nem kerül semmibe visszakérni.

Szóval igen, több az adó, mint a fare, de az adókban benne van a fuel surcharge, ami a fare-rel együttmozog. Így már nem is olyan meglepő igaz?

2015. márc. 6. 18:51
 9/11 anonim ***** válasza:
No igen, de ha a törlési díj (nem tudom, hogy mindenhol van-e, de fapadosoknál szokott) magasabb, mint amit visszakaphatsz akkor mégsem éri meg.
2015. márc. 6. 20:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Fapadosoknál nem tudom hogy van, de a hagyományos társaságoknál ha van törlési díj, akkor visszajár a fare is (és a fuel surcharge is), tehát azt abból vonják le. Adminisztrációs díj viszont van általában mindig (hacsak nem járattörlés, vagy késés volt), de az csak kb 30 euro körüli összeg szokott lenni. És ha csak adókat is kaphatsz vissza, még akkor is marad. Általában akkor nem szokott maradni, ha veszel pl. egy return nem refundolható jegyet, de csak az odaútat használod fel. A fel nem használt adókat akkor is visszakérheted. De ha ebből levonják még az adminisztrációs díjat, akkor előfordul, hogy nem marad semmi. De az is előfordulhat, hogy megmarad akár 30-40 euro is.

Én nem akarok rábeszélni senkit, hogy kérje vissza a pénzét, mert annál több marad a légitársaságnak ;) De sokan nem tudnak róla, és van akinek 20-30 ezer Ft is pénz. Főleg, ha többen is utaztak volna :)

2015. márc. 6. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!