Szigorú az élelmiszer tiltása wizzair kézipoggyászban?
Nem tudom, hogy ezek a konkrét dolgok milyen megítélés alá esnek, de pl. kekszet simán lehet vinni, nem minden tiltott, csak a folyadék, meg ami nincs becsomagolva.
Én felhívnám a helyedben a légitársaságot, és megkérdezném.
A paprikát tehetnéd a feladandó poggyászba is. A túró rudiból viszont gondolom pép lenne, mire az megérkezik... (A kézipoggyász sem életbiztosítás egyébként egy túri rudi számára...)
Jaj csak a légitársaságot ne hívd fel ilyen apró jelentéktelen kérdés miatt. Mondjuk úgyse fogod, mert csak emelt díjason lehet elérni őket.
Wizzair vagy más az tök mindegy. A biztonsági szabályok egységesek, mivel azt a biztonsági ellenőrzésnél vizsgálják. Ott ahol még minden légitársaság utasa egymással keveredve átmegy. Folyadékot csak korlátozottan lehet átvinni. Mást nyugodtan. Azonban a túró rudi az már a határ eset kategória. Sokan vittek már, de volt akitől elvették, mondván, hogy az már folyadéknak számít.
Én pont ezért tanácsoltam a telefonálást, mert én is úgy tudom, hogy a túró rudi határeset. Ne kérdezd, miért, mert elég egyértelműen nem folyadék, de tudtommal minden ilyen "hűtött áru" kétes kicsit - vagy átcsúszik, vagy nem.
A sima csokival, keksszel semmi gond.
"Tudom, hogy hivatalosan nem szabad". Rosszul tudod. Az infórmációkat érdemes hivatalos oldalakról keresni: pl:
Két dolog a fontos: Az élelmiszer nem lehet folyadék. Mondjuk a túró az necces lehet, de a túrórudi az szerintem nem. Töltött csokit nem vinnék kéziben, de szerintem az sem gond. Én vittem már véletlenül sajtot (a nagyba akartam rakni, de utolsó pillanatban vettem ki a hűtőből, aztán gyorsan beraktam a kézibe és ott maradt), semmi baj nem volt belőle.
A másik amire figyelj, hogy néhány ország nem enged be élelmiszert. Főleg ha Európán kívülre utazol. Mondjuk Wizzair nemigen repül ilyen helyekre, de pl. én Dubai esetében megnézném, hogy szabad-e élelmiszert bevinni. Ilyen infót itt találsz: [link] vagy az adott ország vám oldalán.
"de tudtommal minden ilyen "hűtött áru" kétes kicsit - vagy átcsúszik, vagy nem."
Nem a hűtés a lényeg, hanem hogy folyadék vagy sem?
Folyadéknak számít a krém, gél meg minden kenhető cucc. Szóval nagyjából amit szét tudsz paszírozni az folyadék... úgyhogy a túrórudi ebbe simán beleesik. Igenis volt már akitől elvették, de persze volt aki átvitte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!