Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Szigorú az élelmiszer tiltása...

Szigorú az élelmiszer tiltása wizzair kézipoggyászban?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hivatalosan nem szabad, de esetleg egy bontatlan csomag őrölt paprikát és egy csomag túrórudit beleraknék! Mindig ellenőrzik? És ha megtalálják, csak kitetetik, vagy az utazást is megtagadhatják? (Bocsi, lehet hogy hülye kérdés, de először repülök:)

2013. szept. 9. 07:57
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, hogy ezek a konkrét dolgok milyen megítélés alá esnek, de pl. kekszet simán lehet vinni, nem minden tiltott, csak a folyadék, meg ami nincs becsomagolva.

Én felhívnám a helyedben a légitársaságot, és megkérdezném.

A paprikát tehetnéd a feladandó poggyászba is. A túró rudiból viszont gondolom pép lenne, mire az megérkezik... (A kézipoggyász sem életbiztosítás egyébként egy túri rudi számára...)

2013. szept. 9. 09:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Jaj csak a légitársaságot ne hívd fel ilyen apró jelentéktelen kérdés miatt. Mondjuk úgyse fogod, mert csak emelt díjason lehet elérni őket.

Wizzair vagy más az tök mindegy. A biztonsági szabályok egységesek, mivel azt a biztonsági ellenőrzésnél vizsgálják. Ott ahol még minden légitársaság utasa egymással keveredve átmegy. Folyadékot csak korlátozottan lehet átvinni. Mást nyugodtan. Azonban a túró rudi az már a határ eset kategória. Sokan vittek már, de volt akitől elvették, mondván, hogy az már folyadéknak számít.

2013. szept. 9. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Én pont ezért tanácsoltam a telefonálást, mert én is úgy tudom, hogy a túró rudi határeset. Ne kérdezd, miért, mert elég egyértelműen nem folyadék, de tudtommal minden ilyen "hűtött áru" kétes kicsit - vagy átcsúszik, vagy nem.

A sima csokival, keksszel semmi gond.

2013. szept. 9. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy hivatalosan nem szabad". Rosszul tudod. Az infórmációkat érdemes hivatalos oldalakról keresni: pl:

[link]

[link]

[link]

Két dolog a fontos: Az élelmiszer nem lehet folyadék. Mondjuk a túró az necces lehet, de a túrórudi az szerintem nem. Töltött csokit nem vinnék kéziben, de szerintem az sem gond. Én vittem már véletlenül sajtot (a nagyba akartam rakni, de utolsó pillanatban vettem ki a hűtőből, aztán gyorsan beraktam a kézibe és ott maradt), semmi baj nem volt belőle.

A másik amire figyelj, hogy néhány ország nem enged be élelmiszert. Főleg ha Európán kívülre utazol. Mondjuk Wizzair nemigen repül ilyen helyekre, de pl. én Dubai esetében megnézném, hogy szabad-e élelmiszert bevinni. Ilyen infót itt találsz: [link] vagy az adott ország vám oldalán.

2013. szept. 9. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

"de tudtommal minden ilyen "hűtött áru" kétes kicsit - vagy átcsúszik, vagy nem."

Nem a hűtés a lényeg, hanem hogy folyadék vagy sem?

Folyadéknak számít a krém, gél meg minden kenhető cucc. Szóval nagyjából amit szét tudsz paszírozni az folyadék... úgyhogy a túrórudi ebbe simán beleesik. Igenis volt már akitől elvették, de persze volt aki átvitte.

2013. szept. 10. 01:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! A túrórudit megettem, helyette megpróbálkozok egy kis csomag pilótakeksszel :)
2013. szept. 10. 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Azzal jó eséllyel nem lesz gond. :) Bár valószínű a túrórudit is át tudnád csempészni, hiszen sokan vittek azért már kézi poggyászban ilyesmit, nem te lennél az első. :)
2013. szept. 10. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!