Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha egy repülőút alatt egy...

Ha egy repülőút alatt egy országban majdnem egy napot kell várakozni, akkor ki lehet menni a városba, vagy ott kell maradni a reptéren?

Figyelt kérdés
(bocsi a hülye kérdésért, biztos egyértelmű, de én nem tudom:S)
2013. aug. 28. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vízumköteles az adott ország akkor kimehetsz, ha vízum kell akkor csak vízum birtokában mehetsz ki.
2013. aug. 28. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy az első írta. Ha nincs szükség vízumra akkor kimehetsz, bár sokszor nem érdemes, mert a legtöbb reptér a legközelebbi várostól 1-2 órányi busztávolságra van. Ha vízumköteles akkor csak vízummal mehetsz ki. Ha nincs akkor nem mehetsz ki..

Egyébként erősen példázza ezt a Terminál film is..

2013. aug. 28. 12:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez nagyon rossz csatlakozás, általában azért max. 8-10 órát kell várakozni a reptéren. Én voltam már kint 5 órás várakozásnál is, Amszterdamban. Nem tudom lehet-e, de senki nem szólt érte. A beszállókártyád legyen nálad, mert anélkül nehézkes vissza menni. Ha csak aludni szeretnél, a repterek közelében vannak szállodák.

Ha vízumos az ország, akkor szükséged lesz vízumra, ha kiszeretnél menni. Egyébként mivel ilyen sokat kell várnod lehet, hogy amúgy is szükséged lesz vízumra. Pl. Moszkva Sheremetyevo ez a szabály:

"While waiting for a connecting flight, foreign citizens can stay in Sheremetyevo for 24 hours with no Russian visa issued." Ez még necces belefér neked, de azért ellenőrizd, hogy az adott ország esetében mi a szabály, mert hiába vagy a terminálban nem biztos, hogy ott maradatsz húzamosabb ideig.

2013. aug. 28. 13:14
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 28. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!