Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha ket kulonbozo legitarsasagg...

Ha ket kulonbozo legitarsasaggal utazik valaki es az egyikhez online check-in-el, akkor a masikhoz is be kell online csekkolni?

Figyelt kérdés
A baratom foglalt online repulojegyet. Az egyik legitarsasaghoz sikerult becsekkolni, de a masiknal azt irjak, hogy a jarat indulasa elott 24 oraval kell, azonban ez nem megoldhato. Hong Kong-ban 2 orat fog varni a csatlakozasra,ez alatt van ideje becsekkolni? Ha igen, akkor azt kell bemutatni hozza, amit a rep.jegy foglalo oldalrol kuldtek a repulojegyszammal? A jegy retur, visszafele ugyanigy kell csekkolni, ugyanezzel a rep.jegy szammal? Bocsanat a sok kerdesert, de nem vagyok ebben tapasztalt es nekem nem teljesen egyertelmu a dolog.
2013. aug. 20. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, ha azt akarja, hogy a csomagját ne csak Hong Kongig küldjék. De az online checkin nem feltétel, a tradicionális módon az indulási reptéren is megcsinálják neki gond nélkül és akkor a célállomásra mehet a csomag is.
2013. aug. 20. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha egyetlen dokumentum a két jegy (átszállójegy), akkor átszálláskor nem kell még egyszer csekkolni, csak a kiindulási reptéren, illetve majd visszafelé megint, amikor elindulsz.
2013. aug. 20. 16:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Kicsit zavarosan írod és a lényeg kimarad így nehéz válaszolni de:

1. Ilyen esetben nem ajánlom, hogy online csekkolj be. Jóval egyszerűbb és tisztább a reptéren.

2. Az lényegtelen, hogy két különböző társasággal utazik, lényeg, hogy egybe van-e a jegy. Ha pl. Sydneybe utazik Hongkongon keresztül mondjuk Hongkongig Cathay-jal, aztán Sydneybe Qantassal, de a jegy egybe van (pl. London-Hongkong-Sydney), akkor simán végigmegy a dolog, a csomag is és a beszállókártyát is megkapod Sydney-ig.

3. Viszont ha van egy Cathay jegye (London-Hongkong), és külön egy Qantas (Hongkong-Sydney) jegye, akkor szépen Hongkongban minden megy az elejétől, vagyis leszáll a gépről, elmegy felvenni a csomagot, kimegy, aztán ismét becsekkol, feladja a csomagot. Voltam a Hongkong reptéren, egyértelmű minden, de baromi nagy, pl. a csomagoknál több száz méter hosszan más sincs csak szalagok, na ott megtalálni hová jön a csomag, plusz átmenni az útlevél ellenőrzésen hát min. 1 óra, de akkor minden hipp hopp rendben volt.

Szóval a legfontosabb az lenne ha leírnád, hogy egy jegye van vagy több. Akkor tudunk igazán segíteni.

2013. aug. 20. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
#3 3. ponthoz: ez nagyon-nagyon légitársaságfüggő. Vannak olyan légitársaságok, akik ezt valóban nem teszik meg (főleg amerikaiak), de a legtöbb gond nélkül, főleg ha olyan luxuscégről volna szó, mint a Cathay. Érdeklődni kell a reptéren, én pár éve még gond nélkül utaztam így Alitalia+Tunisair kombinációval, és egyiket se nevezném prémiumcégnek.
2013. aug. 20. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:

beszallasnal a csomagokat MINDIG az utazas vegallomasaig csekkoljak be . A csomagokat automatikusan atrakjak akkor is ha kulonbozo legitarsasaggal utazol. A celorszag elso leszallasanal van a vam vizsgalat. A csomagodat fel kell venni es vam vizsgalat utan azonnal le is adod HA tovabb utazol.

Ha az indulasnal az utad vegceljaig megadjak a beszallo kartyad nem kell atszallaskor ujra becsekkolni. (ritka) Ha mas legitarsasaggal folytatod utad be kell csekkolnod ujra

2013. aug. 20. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez furcsa. Én sokat utazom, ha hosszú útra megyek, pl. Ausztrália, Új-Zéland, akkor általában internetes gyűjtő oldalról veszek jegyet. Utaztam már pl. úgy, hogy Lufthansa aztán Qantas. Viszont a honlap egybe igazolta vissza a jegyem. Tehát lényegében egy papíron volt az összes adat: Lufthansaval Szingapúrig aztán onnan Qantassal Sydney. Viszont egyszer úgy utaztam, hogy két oldalról vettem a jegyet (Aeroflot és Cathay), itt két visszaigazolásom is volt, tehát a két út, két jeggyel volt megoldva nem eggyel. Ilyenkor nekem azt mondták, hogy ez két utazásnak számít, ezért kétszer végigcsináltam a becsekkolást és a csomagfeladást. Nekem nem küldték el végig ebben az esetben a csomagot. Azt hallottam, hogyha egy légiszövetségben van (pl. oneworld), akkor van rá esély, de akkor sem biztos.
2013. aug. 21. 11:12
 7/10 anonim ***** válasza:
csomagot mindig az utazas vegceljaig csekkoljak fuggetlenul, hogy hany jegyed van. DEE ha megszakitod az utad es turistakodol egy-ket napot akkor termeszetesen felveszed, majd ujra becsekkolod borondjeid
2013. aug. 22. 01:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát nekem 5 óra volt és mégsem küldték el végig..
2013. aug. 22. 11:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, mar megoldodott :)
2013. aug. 22. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:
miutam felvetted a csomagod a vamon is atkellett menjel egy transit repteren, ami kisse furcsa
2013. aug. 22. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!