Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Felvihetek jeget egy repülő...

Felvihetek jeget egy repülő fedélzetére?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy maximum 1 liter folyadékot engednek fel repülőre, 100 ml-es különálló tárolókban. Átfutott az agyamon, hogy vajon jeget felengednek-e nagyobb mennyiségben, mondjuk egy fél literes jéggel teli palackot? Azért érdekel, mert a szabály szerint folyadékot nem szabad ennyit felvinni, és a jég egy szilárd anyag. Igaz, hogy fel tud olvadni, de akkor viszont rengeteg anyagot be kéne tiltaniuk, ha az számítana, hogy bizonyos hőmérsékleten folyékony. Vagy van arra szabály, hogy mekkora hőmérsékleten folyékony anyagot nem szabad felvinni?

A valóságban valószínüleg rövidre zárnák a kérdést, de elméletileg jónak tűnik.

2013. júl. 19. 12:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem engednek fel. A jeg nulla fokon, illetve az alatt szilard, felette olvad. Kizart, hogy atengedjek. De most komolyan akkora gond kibirni par orat ivas nelkul a=vagy venni egy nyuves uditot a shopban????
2013. júl. 19. 12:56
 2/20 anonim ***** válasza:

itt olvasd el a harmadik hozzászólást

[link]

szerintem egyértelműen nem

2013. júl. 19. 12:58
 3/20 anonim ***** válasza:
70%
amúgy a fent említett fórumon is azzal érvelt valaki, hogy minden anyag folyékony tud lenni egy bizonyos hőfok felett
2013. júl. 19. 12:59
 4/20 anonim ***** válasza:
35%
Most mit teszed az agyad? A jég elolvad! Igy se úgy se engedik fwl, lévèn a jég alapvetően víz, csak a halmaz állapota más. Soha nem ertettem miert kell mindig kiskapukat keresni.
2013. júl. 19. 13:00
 5/20 anonim ***** válasza:

Biztos nem, mert nekem gázt nem engedtek felvinni :)

Gyakorlatilag egy labdát akartunk hazahozni nyaralásból, és először el akarták venni, de aztán kiengedték belőle a levegőt és így elhozhattuk.

2013. júl. 19. 14:47
 6/20 anonim ***** válasza:
54%
ha nagyon ingyen szeretnél vizet felvinni a repülőre akkor vigyél egy fél literes palackot magaddal üresen és a vámmentes területen lévő mosdóba töltsd meg vízzel.
2013. júl. 19. 14:52
 7/20 anonim ***** válasza:
54%
Miért nem veszel innivalót inkább?
2013. júl. 19. 15:00
 8/20 anonim válasza:
0%
amikor leszállsz, akkor is átnéznek xd
2013. júl. 19. 16:29
 9/20 anonim ***** válasza:

"De most komolyan akkora gond kibirni par orat ivas nelkul a=vagy venni egy nyuves uditot a shopban????"

Igen, gond kibírni. Nem tudom te mennyit repülsz, de eléggé száraz szokott lenni a levegő, nekem innom kell a gépen akkor is ha 1-2 óra, de léteznek ám hosszabb repülőutak is :) A shopban drága, így azt nem szeretem.

Természetesen így sincs gond: viszek üres üveget és megtöltöm, oszt annyi.

Szóval tökre nem értem ezt a jeges kérdést sem. Egyértelmű, hogy nem lehet. Eleve nem tudod jegesen odavinni. Tuti, hogy folyadék lesz belőle, mire az ellenőrzésre kerül. Ha egy csepp, akkor egy csepp, de lesz benne folyadék, ez 100%. Akkor meg folyadék és ha 100ml-nél nagyobb edényben van, akkor az egész nem mehet. Ha meg 100ml alattiban akkor viheted, de amúgy is vihetnéd ha nem lenne jég halmazállapotú.

2013. júl. 19. 16:56
 10/20 anonim ***** válasza:
Keress olyan folyadékot ami iható és nem nulla hanem harmincöt fok körül olvad oszt a gépen ülj rá a palackra hogy kiolvadjon.
2013. júl. 19. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!