Tényleg átvizsgálják a laptopokat a repülőtéren? Be is kell kapcsolni? Akkor is, ha nem akarom a fedélzeten használni?
Tudom, hogy hülye kérdés, de 1998 óta nem repültem, és akkor még gyerek voltam, szóval nem én intéztem a kézipoggyászt.
Lehet rajta letöltött zenei anyag?
Ez szép és jó, hogy kitalálták, de kb minden 4-ik utasnál nincsen ilyen eszköz. Vagy is ha mindent átakarnának vizsgálni akkor ehhez személyzet is sokkal de sokkal több kellene. Az átvizsgálás nem egy perc lenne, hanem akár 1 óra is, vagy több is. Megfelelö technika is kellene hozzá, és ez óriási összegekbe kerülne. Szerintem a reptéri illeték akár a duplája is lenne ebben az esetben ha így tennének, és akkor a repjegyek igen drágák lennének.
Szóval nem sehol nem tezsik ezt. Persze kiszedhetnek a sorból bárhol bármiko, akár apró darabjára is szedhetik a gépedet ha úgy érzik valami nincs rendben, de ilyet csak nagyon nagyon indokolt esetben tesznek.
Viszont mindig átvilágítják, így abban ne csempésszél fegyvert vagy drogot.
Külön kell rakni és szúrópróbaszerűen átnézik. Ez annyiból áll, hogy megkérhetik kapcsold be, illetve mintát vehetnek a felületéről. Ez azért kell, hogy megvizsgálják nincs-e rajta például robbanószer maradvány.
Szóval ez leginkább azért van, hogy laptop vázba csempészett bombát ne lehessen felvinni, ami azért érthető és az utasok biztonságát is szolgálja...
usan belul 5x repultem laptoppal es 1x sem kertek h kapcsoljam be. Persze nem is vagyok az a terrorista kulseju valaki :D
Europaban sem kertek soha. Volt ahol meg kulon talcara sem kellett tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!