Mit vihetek fel a repülőgépre? (Kézipoggyászban)
2hét múlva utazok Olaszországba, és nem tudom hogy mit vihetek fel a kézipoggyászba, illetve a feladandó poggyászba.
Köszönöm előre is a segítséget.
A ferihegy oldalán megnézed, ott le van írva részletesen.
Nem vihetsz fel semmi fegyvert, vagy annak tünö dolgot. Pl kést, bicskát, ollót, kisollót, azt hsizem körömreszelöt sem ami fémböl van és hegyes. Gondolom pisztoly nem szokott nálad lenni, vagy más fegyver. Nem lehet folyékony dolgokat felvinni, szinte semmit. Ha szájfény vagy ilyesmi folyékony azt be kell mutatnod az átvizsgálásnál.
Egy hónappal ezelőtt repültem Budapest Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálról Róma Fiumicino-ba.
Az első, és legfontosabb dolog, hogy nézz utána, a feladandó poggyászod hány kg-os lehet. Ezt azért nem tudom neked megmondani, mert légitársaságtól függ (mi oda Alitalia-val utaztunk, ott 23 kg volt a limit, vissza WizzAirrel jöttünk, ott meg 32). Ezt nagyon-nagyon fontos betartani, otthon mérd le, mielőtt elindulsz, mert ha több, nagyon keményen rá kell fizetni!
A bőröndödbe szinte bármi lehet, nyilván pisztoly, ilyesmi nem, de kisolló, bicska, ilyesmi igen.
A kézipoggyásznak is van max. mérete, centiméterekben megadva, ez ismét társaságtól függ, nézz utána, mert fontos!
Ferihegyen a következőképpen zajlott az ellenőrzés: odaálltam, egy hölgy adott egy műanyag kosarat, amibe bele kellett raknom a táskámból mindent, ami fém (tehát telefont, kulcsot, stb.), illetve magát a táskát is, kalap volt a fejemen, azt is. Megkérdezte, van-e rajtam még valami fém, mert azt ki kell rakni. A folyadékokról a következő a tudnivaló: max. 100 ml-t lehet felvinni a gépre. Nálam volt egy 50 ml-s kézfertőtlenítő, meg egy pici dezodor, kérdezte a hölgy, beleraktam-e zacskóba. Kiderült, hogy egy 1 liter űrtartalmú zárható tasakba kell tenni. Na most nálam nem volt, de adott a nő. Szóval ilyen dolgokat, hogy krém, stb. bele kell tenni zacskóba (simítózárasba).
Kézipoggyászban nem lehet szúró-vágó eszköz.
Igazándiból ennyi. Mondjuk érdekes volt, hogy Ferihegyen nagyon komolyan vettek mindent, hazafelé a római reptéren pedig hozzánk se szóltak, csak átsétáltunk a detektoron meg felraktuk szalagra a kézipoggyászt. Én csak vagy egy órával később vettem észre, hogy véletlenül felvittem 0,5 liter vizet a táskámban, és azért sem szóltak, pedig az nagyon nem 100 ml.
Előző vagyok, most nézem, lehet, már el is utaztál...
Na mindegy, másnak még hasznos lehet. :)
En Augustban fogok eletemben először repulni.
Nemetorszagbol szerbiaba es elegge felek a magasban de at kell esnem rajta xd.
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!