Fapadoson hol jobb ülni?
Na repülön ilyen nincsen. :)
Èn pl hosszú járatokon gyerek mentesen, mindenképpen a szárny mögött kicsivel (ahol már kilátni) és ablak mellett szerettem ülni. vagy a szárny elött.
rövid utakon viszont föleg fapadoson (azzal ritkán utazom), mindenképpen elöl és folyosó mellett, hogy ha leszálltunk minél elöbb szabadulhassak.
Gyerekkel még csak rendes járaton utaztam, de ott pedig fal elött és folyosó mellett, ott ahol rengeteg hely van elöttünk.
Ilyen szempontból tényleg tökmindegy hova ülsz, de állítólag több vizsgálat kimutatta, hogy nagyobb arányban élték túl a repülőgépkatasztrófákat azok, akik a gép hátuljában ültek. De ha pont olyan a beleset, hogy pl. leszakad a gép farka, na hát akkor az szívás.
Én a gép elejébe szeretek ülni, mert akkor nem zavar a szárny a kilátásban.
Hát ha nálad ez tényleg annyira fontos, akkor: 1. válasz folyósó menti ülést, gyorsabban tudsz kimenekülni, mint ablakmenti helyről. 2. Ülj a vészkijárat közelében, de kerüld a szárny közeli részeket, mert ha kigyúlad a gép, általában a szárnynál a legrosszabb (abban van a kerozin). 3. a legenda szerint a hátsó rész biztonságosabb, előfordult pár balaeset ahol csak pár túlélő volt és ők mind hátsó sorokban ültek. Jó lehet még az első osztály, na fapadoson nem biztos, hogy van, de ha van olyan sor ahol több hely van a lábnak (általában az első sorok egyike), az is segíthet.
Én ha tutira szeretnék menni, akkor hátra ülnék folyósó menti helyre, közel a hátsó vészkijárathoz.
Viszont ha nagy baj van, tök mindegy hol ülsz. Plusz ugye tudod, hogy jóval veszélyesebb maga a reptére vezető utad, mint maga a repülés. Tehát ha tutibiztosra akarsz menni, akkor nem érdemes még a lakásból sem kimozdulni :(
Az, hogy a gép hátsó része a biztonságosabb, nem legenda, nem véletlenül vannak a fekete dobozok a gép farkában.
de olvasd el ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!