Ha a reptéren azt mondják, hogy túlsúlyos a bőrönd, akkor tényleg be lehet játszani, hogy felveszel magadra 5 pólót+2 pulcsit, hogy megfelelő legyen a súly? Nem néznek majd furcsán?
Lehet, de kérdés, hogy azaz 5 póló mennyire számít... ha 15 kiló lehet a táskád, de a tiéd 20, akkor 5 pólóval nem jutsz messzire. :)
Én azt mondom biztosra kell menni. Itthon megpakolni, lemérni, hogy bőven beleférjen a keretbe, visszafelé így lehet kicsit többet pakolni, de azért érezhetően sokkal nehezebb ne legyen. Eddig mindig bejött, egyszer kézipoggyásznál nem, de ott meg el lett csalva, szóval lényegtelen.
Én rendszeresen megszívom, bár én lemérem még csekkelés előtt a reptéren és ha túlsúlyos akkor pakolok, meg magamra veszek pár ruhát. Jártam már úgy, hogy a túra bakancsomat kénytelen voltam felvenni a reptéren. Lehet, hogy furcsán néznek rám, de probálom nem a tömeg előtt csinálni. Egyszer kénytelen voltam csekkoláskor is csomagolni, mert a kézim 12 kiló volt (nem fapadoson), tele volt a gép, így kérték, hogy rakjak át két kilót a feladandóba az nem gond ha túlsúlyos, de kézit nem engednek fel, mert félnek, hogy nincs elég hely a gépen a kézicsomagoknak. (Ráadásul tél közepe volt, mindenki hatalmas nagy kabátokkal utazott). Szerintem semmit nem számított az a két kiló, de azért átraktam a feladandóba..
Egyébként meg mindig figyelek, hogy ne lépjem túl a határt, de általában versenyekre megyek és muszáj vinnem a sportfelszerelést. Mindig határon vagyok és hiába csomagolok be számolom ki, hogy beleférjek, mindig van valami amit indulás előtt még gyorsan beteszek hátha mégis kell alapon és így sokszor túlsúlyos a táskám. Szerencsére még soha nem kellett fizetnem a túlsúlyért..
Ha sokszor utazol így, akkor érdemes lehet egy jaktogo-ra beruházni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!