Repülőre fel lehet vinni?
Ezt nyugodtan viheted, én is mindig gyógyszerrel utazom, nem szokott senkit érdekelni.
Egy esetem volt pont idén nyáron amikor az USÁ-ba utaztam párizsi átszállással és Párizsban kiemeltek extra biztonsági ellenőrzésre. Pont egy vérhígító injekció volt nálam mert előző nap volt egy kisebb csonttörésem. A nagyeszű francia azt kérdezgette, hogy inzulin-e, de hiába mondtam neki, hogy trombózis megelőzésére van, azt már nem értette angolul. Kérte az orvosi papírt, a telefonomon az EESZT-n ott volt az előző napi orvosi lelet rajta a vérhígító javaslattal, azon az injekció nevét és még a mg mennyiséget is összenézte, de pl. a nevemet már nem, így engedett tovább. Mondjuk nem tudom mi lett volna ha nincs nálam ez a papír. Akkor persze megkérdeztem volna tőle, hogy vállalja e a felelősséget ha mondjuk strokeban vagy tüdőembóliában halok meg a gépen. Egyébként ez nem is hatósági személy volt, hanem egy repteres biztonsági alkalmazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!