Hogyan kell repulojegyet venni a neten? Úgy értem, mi a menete és mire kell odafigyelni?
Először is kiválasztod a jegyeket: ez történhet a társaság saját oldalán, de ha nincs konkrét nap (és esetleg úticél), akkor a válogatásban segítsegedre lehet a skyscanner.hu oldal. Viszont ezután is az a legjobb megoldás, ha kiválasztottad a számodra megfelelőt, hogy a társaság honlapján viszed véghez a foglalást.
Maga a vásárlás nem egy bonyolult dolog, a dátumokon és desztináción kívül csak pár dolgot kell megadni:
- utasok neve (gyerekek esetén életkor, mert az is számíthat).
Itt nagyon kell figyelni, hogy úgy add meg a neveket, ahogy az úti okmányban szerepel, csak ékezet nélkül
- ki kell választani, hogy milyen csomaggal utazol: fapadosnál általában egy kisebb kézipoggyász szokott járni ingyenesen a jegyhez, máshol egy plusz bőrönd is (a pontos méretet/súlyt látod a foglaláskor, ez társaságfüggő), de mindenhol tudsz venni plusz csomagokat. Ezt később is tudod plusszolni, akár a reptéren is, de érdemes már foglaláskor átgondolni, mert olyankor olcsóbb szokott lenni. A méret vagy súly túllépéséért büntethetnek a reptéren (már ha észreveszik 🙂).
- van lehetőség ülőhely kiválasztására egyéni preferenciák alapján (pl. nagyobb lábtér, ablak mellett stb.), ez is társaságfüggő. A normál légitársaságok alapból egymás melletti helyeket szoktak kiadni az együtt utazóknak, a fapadosnál viszont nem ez szokott lenni a jellemző, szóval ha biztosra akartok menni, hogy egymás mellett fogtok ülni, akkor érdemes fizetni a helyért pluszban szerintem.
Emellett feldob még egy csomó szolgáltatást (pl. transzfer, biztosítások stb.), azt eldöntöd, hogy igénybe veszed-e, én nem szoktam 🙂
A pontos menetét, sorrendet nem tudom, de szerintem annyira nem is lényeges, elég érthető szokott lenni, bár igaz, hogy mostanában szinte csak a Wizzairnél vásároltam jegyet...
Az manapság már csak egy adminisztrációs mozzanat, kb. annyit jelent, hogy a megadott időben megerősíted az utazási szándékod, és esetleg ebben a körben kér még a légitársaság plusz adatokat (nekem most Bulgáriába a Wizz nem kért semmit pluszba, a sz. ig. számot meg egyebeket sem).
Ja, és ilyenkor kapod meg/választod ki az ülőhelyet, és ezután kapod meg e-mailben vagy alkalmazáson keresztül a beszállókártyákat, amivel felengednek majd a repülőre.
Eddig a pontig tudsz módosítani a néven, ha esetleg elírtál vmit (általában borsos díja van, ezért oda kell figyelni a foglalásnál), és ha jól emlékszem, akkor itt is tudsz még plusz poggyászt és egyebeket választani.
6!
Nem biztos, hogy csak társaságfüggő, tapasztalataim alaján az úticéltől is függ, mert ha jól emlékszem, akkor tavaly a Wizz is kérte tőlünk Ciprusra.
Sőt, akkor találkoztam először azzal a lehetőséggel, hogy nem kellett pötyögni, hanem be lehetett szkennelni a telefonnal a személyit :)
3-5. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!