Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Kell utlevel olaszorszagba?

Kell utlevel olaszorszagba?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olaszorszagba mennek nyaralni egy honap mulva, en es egy baratnom. Neki alapbol van utlevele, nekem nincs. Meg nem repultem sose, igy azt se tudom hogy milyen. 18 alatt vagyok es a kerdesem, hogy eleg-e a szemelyi, vagy kell csinaltatnom utlevelet is, hogy kirepulhessek milanoba? A valaszokat koszonom.

jún. 22. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen állampolgár vagy?

Magyar (EU-s) állampolgárként elég a személyi.

jún. 22. 15:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Gyermeke saját, érvényes úti okmánnyal (útlevél vagy egyes esetekben személyazonosító igazolvány) utazhat külföldre.

Amennyiben kiskorú – azaz 18. életévét be nem töltött – személy csak az egyik szülő vagy más felnőtt kíséretében (rokon, barát, tanár, stb.) vagy egyedül utazik külföldre, javasoljuk szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A szülői nyilatkozatnak tartalmaznia kell:

a hozzájáruló szülő(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, személyazonosságot igazoló okmány száma), elérhetőségeiket,

a nyilatkozat területi és időbeli hatályát (hová és mettől meddig utazik a gyermek),

a hozzájáruló(k) egyértelmű beleegyezését,

a hozzájáruló(k) aláírását,

a kísérő személy személyes adatait, elérhetőségét, ha nem az egyik szülő a kísérő.

A nyilatkozatot két tanú vagy közjegyző előtt javasolt megtenni, és angol nyelvre vagy a célország nyelvére lefordítani.

jún. 22. 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:
A személyi, jogsi bőven elég de nagy eséllyel azt se fogja elkérni a kutya se.
jún. 23. 08:05
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

Komolyan, még rendesen le se kell írni a kérdést és ott lesznek a válaszok a másodperc tört része alatt.

jún. 23. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!