Hogyan lehet élelmiszert hazahozni Londonból repülővel?
Sziasztok!
Életem első repülése lesz idén nyáron Londonba. Semmi tapasztalatom nincsen így megpróbáltam utánanézni annak, hogy hogyan hozhatnék haza snackeket, csokit esetleg üdítőket ajándékba, de nem találtam számomra egyértelmű választ. Mivel már nem EU tag az Egyesült Királyság, így nem tudom a szabályokat. Tudom hogy a reptéren vásárolt dolgokat elvileg gond nélkül felviheten. Olyan kérdésem lenne, hogy ha feladott poggyászba szeretném tenni ezeket az élelmiszereket azt kiszedetik-e, valamint milyen szabály van pontosan a folyadékokra? 100 ml korlát tudom, hogy van a kézipoggyászra vonatkozóan. Állati eredetű élelmiszerekről olvastam, ezeket nem érdemes behozni, de én ilyet nem is tervezek.
A feladottra nem vonatkoznak a 100ml -es korlát. Arról, hogy mit nem tehetsz a feladott poggyászba a legegyszerűbben a légitársaságod weboldalán tudsz tájékozódni. Ami nem szerepel a tiltott dolgok listáján az mehet.
A légitársaság viszont nem nézi, hogy mit importálhatsz az EU-ba, az a NAV feladata leszállás után. Olvasd el az ő tájékoztatójukat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!