Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A taxit köteles biztosítania...

A taxit köteles biztosítania a reptérnek, vagy nem? Részletek lent:

Figyelt kérdés
Történt ugyanis, hogy az első járatom lekéste a csatlakozását, és ezért egy éjszakát ott kellett töltenem az egyik reptéri szállodában. Fizették a szállást, a kaját és még a buszjegyeket is, csak másnap olyan korán indult a helyettesítő járatom, hogy akkor még nem jártak a buszok, és ezért a szálloda recepciósa taxit rendelt. És - ha jól emlékszem - meg sem kérdeztem, hogy azt is fizetik-e, mert számomra egyértelmű volt, de a taxis kifizettette velem a taxi árát. Ez korrekt volt így, vagy becsapott, mert már megkapta a légitársaságtól az összegét? (Kérdeztem a szállodát is, de egyik E-mailemre sem válaszolnak, a légitársaságnak meg nincs elérhető E-mail címe, az űrlapkitöltő meg nem működik...

máj. 2. 18:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Egy foglaláson belül volt, és Budapestről utaztam Amszterdamba, ahol nem érte el a gépem a New York-ba menő csatlakozását. Ezért egy éjszakát ott ragadtam, és másnap még Párizsban is át kellett szállnom New York felé. A másnapi járatért nem kellett ráfizetnem, sőt a szállásért és a kajáért sem. Meg az oda útra is kaptam buszjegyet, csak visszafelé hajnalban nem jártak a buszok, ezért kellett a taxi. De az nagyobb kár amúgy, hogy New Yorkban ezért 1 nappal kevesebbet voltam, és a Szabadság-szoborhoz meg a híresebb hidakhoz nem jutottam el. Ezért akkor mennyi kártérítés jár, és hogyan igényeljem meg? A légitársaságnak meg még egy normális E-mail címe sincs, az űrlapkitöltő rendszer meg nem működött, pedig többször is megpróbáltam azon át benyújtani. Ki van ez találva. Ja és a szállásnak is írtam kétszer is, de egyszer sem válaszoltak.
máj. 3. 16:36
 12/20 anonim ***** válasza:
A szállást felesleges zaklatnod ezzel, ez nem az ő ügyük, hanem a légitársaságé. Ha ez a KLM volt, akkor sok sikert hozzá...
máj. 3. 16:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha a késés nem vis major okból következett be, akkor kérhetsz karteritest

Az összeg fix, 3500 km távolság eseten 600 euro

[link]

Nekem kétszer volt hasonlo.

Egyszer Aer Lingus, az esti gep helyett a masnap reggelivel kellett mennem, szallast, kajat fizettek es ott helyben adtak egy csekket, amit Dublinban bevaltottam

A masodik eset Lufthansa volt, ott a delutani gep helyett az estivel kellett jonnom, ott is a repteren megkaptam a karteritest (a kartyamra teritettek vissza)

máj. 3. 17:06
 14/20 BeefEater ***** válasza:

A #13-as válaszát kövesd. Azért nem kapsz kártérítést, mert egy nappal kevesebbed volt NY-ban.

A szállástól meg mindenkitől csak a szolgáltatók által kiállított számlákra lesz szükséged.

Ha a késés nem a légitársaságnak felróható okból keletkezett akkor csak költségtérítésre vagy jogosult, a 600 euróra nem.

Lehet, hogy érdemes lenne egy ilyennel foglalkozó céget megkeresned, akik a kártérítés bizonyos százalékáért elintézik neked a papírmunkát.

máj. 3. 18:31
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Amúgy pontosan ez az űrlapkitöltő nem működik, amit a 13-as írt.

Azt honnan tudhatom meg, hogy a légitársaságnak felróható okból keletkezett-e a késés vagy nem?

máj. 3. 19:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha műszaki hiba miatt törlik, akkor az a légitarsaság felelőssége, ha időjárási okok, vagy sztrájk miatt, az vis maior, nincs 600 euro
máj. 3. 19:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébiránt ezt mindenkinek érdemes jól megtanulni és megerteni. Észak Amerika és Európa próbálja levédeni az utasait, de nem képesek rá maximális mértékben. A repülés nem vonatozás vagy buszozás. Bármikor bármi történhet ami miatt 1-2 nappal is meghosszabbodhat az utad, akkor is fejreállhat minden, ha éppen majd megkapod a kártérítésed. Majd egy ev múlva.

Pár napja jöttünk mentünk Bangkokba, amikor elkezdődött az irán-izraeli rakétázás. A visszafelé úton kerülőt kellett tenni a lezárt légterek miatt és egy csomó utastárssal már a gépen közölték, hogy nem fogják elérni a csatlakozásukat. Viszont mire leszálltunk már mindenkiről gondoskodtak. Hogy buksz egy napot vagy kettőt a célállomáson az sajnos benne van a repülésben és ezt senki nem fogja neked megtéríteni.

máj. 3. 19:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Fontos, tanulságos infó: A Microsoft Edge-vel működött az űrlapbeküldés! Gyanús volt, hogy nem a honlappal van gond, mert amit privátba küldött valaki, a behajtó cég honlapján sem működött az űrlapbeküldés, és most szólt valaki, hogy a Mozilla Firefoxnak lehet, hogy túl szigorúak az adatvédelmi beállításai, és azok megakadályozhatják az űrlapbeküldést, és próbáljak ki más böngészőt, és hogy a Microsoft Edge az ugyanolyan jó már, mint a Google Chrome (tehát azt nem is kell letöltenem, mert az Edge az alapértelmezetten a Windows része), és láss csodát, azzal tényleg működött! Pedig mennyit vacakoltam a Firefoxon, hogy lehet, hogy az ékezetes betűk miatt nem jó, vagy lehet a kötőjel miatt nem... Most ezt azért írom meg, mert ez másoknak is tanulságos lehet. Kíváncsi vagyok lesz-e foganatja az így már most sikeresen beküldött panaszomnak.
máj. 3. 20:43
 19/20 A kérdező kommentje:
Na, csodák csodájára visszautalták a taxi árát. Üröm az örömben, hogy - gondolom a közben megváltozott árfolyam miatt - kb. 300 Ft-tal kevesebbet kaptam vissza, de ez már nem érdekel. Viszont a 600 Euróra azt írták, hogy azt azért nem kapom meg, mert az időjárás miatt késett a gép, úgyhogy biztos, ami biztos elindítottam a keresetet a behajtó céggel, hátha nekik sikerül behajtaniuk. Mert ugye írni akármit írhatnak, de lehet a behajtó cég valami bizonyítékot is kér majd tőlük. Ha meg nem fizetnek így sem, akkor úgysem kell semmit fizetnem a behajtónak, mert csak akkor kér jutalékot, ha sikeres az akció.
máj. 18. 14:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Sajnos ha időjárásra hivatkoznak és (elég ügyesek ám!) ha van róla dokumentációjuk (lesz!) akkor az vis maior, úgyhogy nem sok esélyed van. Majd írd meg mi lett a vége
máj. 19. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!