Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha annyira rossz a helyzet...

Ha annyira rossz a helyzet Magyarországon, akkor mégis miből telik sokaknak külföldre utazni?

Figyelt kérdés

Szinte minden magyar panaszkodik, hogy hű, de rossz az élet Magyarországon, és elégedetlenek a rendszerrel.

Mindent drágának találnak, de mégis repülővel utaznak külföldre nyaralni.

Akkor mégis hogy is van ez?

Panaszkodik a magyar, hogy alig tud megélni, drága minden, közben meg hetekre kimegy külföldre nyaralni?

#Sìròs magyar nèp.
ápr. 22. 17:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre több tényező igaz:

-A társadalom szét van válva. A többség fizetése a mai árak mellett tényleg lószart sem ér. De ez nem igaz mindenkire.

-Az magyarok többsége pénzügyileg tudatos. Sokan vesznek olyan dolgokat, vagy fizetnek be olyan nyaralásokra, vagy vesznek fel olyan kölcsönöket, amit józan ésszel nem kéne.

-Nem a szocializmusban vagyunk, hanem a Schengen-zónában. Az, hogy "külföld", nem elérhetetlen úti cél. Főleg a Flixbus, Regiojet, és fapados légitársaságok korában.

-A magyar árak simán összevethetőek a nyugati árakkal. Ha mondjuk Olaszországba mész nyaralni, az utazás költségén kívül nem jössz ki drágábban!

ápr. 22. 21:59
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az magyarok többsége pénzügyileg tudatos.

He???

ápr. 22. 22:23
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"He???"

Kimaradt a "nem" szó.

ápr. 22. 22:26
 14/29 anonim ***** válasza:
40%

Hát úgy, hogy nem annyira rossz a helyzet. Mondok egy peldát. Ismerős testvérpár, az egyik főiskolai tanár, a másik földmérő. Gyűlölik a rendszert, mint a sz*rt, abba nem hagynák az O1G-t. Az egyik, a főiskolai tanár havonta utazik, hol Egyiptomban, hol Olaszországban, hol Törökországban bukjan fel, csak az elmúlt évben, most éppen lengyel körútról posztol. A másik kevesebbet utazik, inkább vadászik. Igaz, most épp Kenyában.

Én nem tehetek róla, de ilyenek között mozgok. Nem tehetek róla, hogy nem találkozom olyanokkal, akik keveset keresnek. Biztos vannak, de ahogy az én világom sem fedi le a teljes valóságot, talán a csóróké sem

ápr. 22. 23:01
 15/29 A kérdező kommentje:
Haza akarok menni, most❗
ápr. 23. 03:32
 16/29 anonim ***** válasza:
46%

A legtobben egyedulallok mennek vagy parok mert egyszerubb magadnak kifizetni mint az egesz csaladnak beleertve a gyerekeknek. Nincs gyerek jegy a repulon, 2 eves kor felett teljes aru jegy kell nekik is.

Altalaban a tehetosebb csaladok utaznak kulfoldre, akik pl vallalkozok, sokat orokoltek.

En 18 eves korom utan voltam eloszor kulfoldon de csak a szerb hataron mentem at es aznap haza is mentem. Az elso repuloutam 25 evesen volt es sokat kellett ra sporolnom.

Mot meg ugy oldom meg a kulfoldi utazast hogy gyakorlatilag kint elek, szoval egesz evben "utazok" csak a latvanyossagok helyett dolgozni megyek mindennap, szamlakat fizetek, gyereket nevelek, stb.

ápr. 23. 04:03
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Eleve általánosítasz, a gazdagok mindig is jártak nyaralni (szerintem ők megoldanák államcsőd/gazdasági válság/háború idején is), az igazán szegények pedig továbbra sem mennek.

Az, hogy az átlagos helyzetű emberek egy év alatt össze tudnak spórolni egy repjegyre valót, az azért nem jelenti azt, hogy jómódban vagy luxusban élnek. Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy milyen csodás a helyzet itthon, hiszen sok embernek van autója (és nem is csak kenyéren-vízen élnek), pedig az sem létszükséglet. Nem tudhatod, hogy évközben mikről mondanak le, hogy tudjanak pihenni pár napot (és nem azért, hogy fotók készüljenek a közösségi olalakra, hanem mert igénylik, hogy kiszakadjanak egy hétre a mókuskerékből).

A családdal való feltöltődés egy fontos dolog egy ember életében, ismerek olyan családot, akik például azért nem vállaltak több gyereket, mert akkor nem tudtak volna nyaralni és más közös programokra járni a meglévő(k)vel, mert anyagilag nem fért volna bele. Akkor ők most olyan jól élnek vagy sem?

Mi szinte sosem jártunk nyaralni gyerekkoromban, nem is a pénz miatt, hanem mert apumnak a nyár volt a "szezon", amikor nem tudott elszakadni a munkától, és ez nekem mai napig egy fájó pont, pedig már én is szülő vagyok... szóval szerintem nyaralni is fontos, nem csak a kötelezőket, azaz ételt, ruhát meg a fedelet kell biztosítani egy gyereknek.

U.i.: a belöldi nyaralás nem olcsóbb, mint külföldre utazni, ráadáaul én pélául kicsi gyerekkel meg se tudnám oldani a belföldi utazgatást, mert nincs autóm, az órákig tartó buszozást/vonatozást(+átszállást) nem tudom, hogy bírná a pici, viszont a reptér taxi-távolságra van, így könnyebben és gyorsabban a célországba érünk...

ápr. 23. 08:25
 18/29 anonim ***** válasza:
35%

Magyarországon jó lét van. Az utak tömve autókkal, éttermek tele, boltok tele, plázák tele....stb.

Tudod, panaszkodni a legkönnyebb, mert a magyarok többségének sose elég semmi, mindig többet akar, pedig csak bizonyos kerete van. Oké, hogy a lakásárak elszálltak nagyon, ez a legnagyobb probléma, szerintem. Irreálisan drágák a lakásárak a fizetéshez képest.

Mi is párommal idén szervezett ausztriai túrára megyünk.

ápr. 23. 08:26
 19/29 anonim ***** válasza:
45%
Mert az életük olyan mint a facbook ott minden napfény és fenyőfa de közben összeomlót életek és adósság van.
ápr. 23. 08:36
 20/29 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Demagóg kérdés

A legszegényebb országokban is élnek jó modú emberek

ápr. 23. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!