Boeing botrány? Akkor felejtsük el a Rayanairt?
Mint tudjuk, a Ryanair nem a kieső ajtós gépekkel működik.
Mellesleg igen, működtet max-okat, amik tuti jó gépek. Nagy szerencséd lenne, ha kifognál egy ilyet, mert rendkivül jól kinéző, és kellemesen utazható gépek. És biztonságosak.
De hogy még jobban elbizonytalanitsalak a világképedben, az airbus épp ilyen stabilizátor elektronikákat használ, mint a max-eken van. És ezek szerint nem olvastál az airbus hajtómű problémáiról, amely alapján pl a wizzair tömegével vonja ki a gépeit. (nem komplikálom, a hajtómű bármikor széteshet, lapátok szanaszét, és csak a szerencse kérdése, hogy a szárnyat vagy a törzset robbantják szét).
Remélem érzed a válaszomban a cinizmust, én havi szinten repülők ezekkel a gépekkel és elég sokat tudok mesélni a problémáikról.
Arról már komplett könyvek vannak, hogy a Boeing vezetése mit szúrt el.
A média általában teljesen agyatlanul tudósít minden repüléssel kapcsolatos hírről. Összekeverednek a karbantartási, a tervezési és a gyártási problémák és aki nem követi naponta az ezzel kapcsolatos honnan tudhatná, hogy miről van szó. A "door plug" kirepülése gyártási hiba, az MCAS tervezési, a 777-ről leeső kerék meg karbantartással kapcsolatos. A sima híroldalon meg összevonják az egészet és arra jutnak, hogy Boeing=meghalsz.
KB 2 héttel az után utaztam "door plug" MAX-on, hogy újra engedték felszállni őket. Egyedül attól tartottam, hogy ha az érintett gépek nem repülhetnek akkor nehogy töröljék a járatot és meg nézek, hogy nincs mire átszállni.
Ha a Ryanairt el akarod kerülni azzal személy szerint teljesen egyet értek, de nem azért, mert MAX is van.
Az A320-at érintő hajtómű problémát nem tenném egy lapra a Boeing elb*szásaival. Egyrészt ez nem az Airbus hibája, másrészt nem okoz azonnali balesetveszélyt, leginkább üzemeltetési probléma, mondjuk abból nem kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!