Jártál már Antalyában repülővel?
Melyik terminálról indul a Wizz Air gépe Debrecenbe, Budapestre?
A Wizz oldala azt mutatja, hogy nem használhatók a mobil beszállókártyák Antalya repterén! Tényleg így van? Szerintem nem jól működik a mutató, mert olyanokat is jelez, amit már tapasztaltam használat során.
Itt is a "szokásos" az utasfelvétel sorrendje a hazafelé való induláskor, egy feladó poggyásszal?
Tud valaki Antalya központjában svédasztalos, korlátlan szedéses éttermeket?
Köszönöm! : )
Tehát, immár a tapasztalatom szerint:
Ahogyan belépünk az 1-es terminálba, néhány lépés követően rögtön biztonsági ellenőrzésen kell átesni. A feladni való nagyobb poggyászokat is már itt átvilágítják minden egyéb "szokásos" dolgok mellett.
Utána a kiírás szerinti c/i pultoknál adható fel a poggyász és egyben a már érvényes beszállókártyát is átadják. Azoknak is itt kell sorba állni, akiknek nincs feladásra poggyászuk. Az online becsekkoláskor kapott letöltött, kinyomtatni való "ez nem beszállókártya" fájl nem tartalmaz kódokat, csak az utazáshoz lényeges adatokat és egy felhívást arról, hogy mindenkinek meg kell jelenni az utasfelvételi pultnál. Ahogy figyeltem, nem igazán foglalkoztak a bemutatott papírral. Inkább a passportok alapján keresgéltek a rendszerben, de a kódok híján érthető módon. A mobilappban sem jelenik meg a megszokott beszállókártya típus. Volt aki, a mobilját mutogatta, de neki is a személyi alapján intézkedtek. Meg lehet, hogy a kinyomtatás ilyen esetekben teljesen felesleges.
Ha ez meg volt, akkor tovább menni a bejárathoz képest jobbra található lépcsőknél egy rövidke beszállókártya leolvastatáshoz. Felérve az emeletre úti okmány ellenőrzés következik (Passport Control). Itt az érkezéskor kapott lepecsételt cetlit is "kiléptetik" az országból.
A "határátlépés" után jön az újabb secus vizsgálat, ahol már "érzékenyebbekre" vannak állítva a műszerek és akár alaposabb motozás is lehet belőle.
Ezen túl haladva lesz a tranzitváró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!