Repülőre fel lehet vinni?
2 kérdésem van ezzel kapcsolatban:
1. Gumicukrot zacskóban vagy mondjuk ilyen zacskós ételeket felengednek a repülőre hogyha nem a reptéren vásárlom meg?
2. 10x100 ml folyadék a max a kézipoggyászban ezt tudom. Muszáj áttöltögetni ilyen kis üvegcsékbe, vagy ha mondjuk van egy 50 ml-s dezodorom akkor azt vihetem az eredeti flakon/csomagolásába?
1.Igen
2. Ha az eredeti csomagolás űrtartalma 100 vagy kevesebb ml akkor viheted abba.
Arra figyelj, hogy a krémek is folyadéknak számítanak
1. Vihetsz.
2. Az 50ml az pont fele annyi mint a 100, tehát azt nem kell töltögetni. Ha 150ml, azt igen, mert az uveg/palack/akarmi töltő mennyisége számít
Nem tudom honnan vetted a 10x100ml tehát 1l, ez 10x több a megengedettnél!
Csak 1dl vizet lehet felvenni, csak ha cukorbeteg vagy, akkor lehet mást.
És a dezodor is tilos mivel robbanásveszélyes.
Gumicukrot, zacskós ételt vihetsz, azzal nincs gond. Arra figyelj, hogy ha krém van közte (humusz, joghurt, mustár, ketchup, Nutella, piros arany, stb), az folyadéknak számít, meg kell felelnie a folyadék szabályoknak.
A krémeknél, folyadékoknál az a fontos, hogy 100ml-nél nem lehet nagyobb flakonban. Ha a sampon, vagy bármi más nagyobb üvegben van gyárilag, akkor kidobatják akkor is, ha alig van benne valamennyi.
Ha a gyári csomagolás 100ml vagy kisebb, akkor viheted abban. Ha nagyobb a gyári csomagolás 100ml-nél, akkor át kell töltened kisebb üvegbe, vagy kidobatják a reptéren. Előfordulhat, hogy véletlenül átjut az ellenőrzésen, de nem érdemes kísérletezni vele.
Víznek vihetsz egy tetszőleges méretű üres üveget, vagy kulacsot (fél-egy literes ajánlott) és a a reptéren meg tudod tölteni a mosdóban, vagy egy kulacs töltő kútnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!