Fedélzeti poggyászban - nem kézipoggyász - hány ml folyadékot lehet max felvinni? Wizzair kérdés
Sziasztok!
Aki utazott már Wizzair-el segítene? Szóval két poggyászt viszek fel, nem lesz feladott csomag. Egy kézit, és a fedélzetit /55x40x20/. Furának tartom, hogy a folyadékokra való korlátozást csak a kézipoggyászra vonatkozóan írják le, pedig szerintem mind a kettőre vonatkozik, hiszen mindkettőt a fedélzetre viszed fel magaddal..
Azt írják, 100ml-es tartóban lévő folyadékOK zárható áttetsző zacsiban. Nekem van ilyen utazós zacskóm kis flakonokkal (3 db 90 ml, 3 db 40 ml, 1 db 30 ml). De azt sehol nem találtam, hogy ezekből a max 100ml- es tartályokból mennyit lehet felvinni egy zacskóban?
Köszi, ha tudsz segíteni!
De azt sehol nem találtam, hogy ezekből a max 100ml- es tartályokból mennyit lehet felvinni egy zacskóban?
A folyadékokhoz hazsnálatos lezárható zacskó mérete maximum 1 literes lehet, így ez limitálja a biztonsági ellenőrzésen átvihető folyadék mennyiségét.
Lásd:
"a legfeljebb 100 ml űrtartalmú folyadéktartályoknak kényelmesen el kell férniük egy átlátszó és visszazárható, 1 literes, 20 × 20 cm méretű műanyag tasakban"
" pedig szerintem mind a kettőre vonatkozik, hiszen mindkettőt a fedélzetre viszed fel magaddal.."
A korlátozás fejenként értendő a biztonsági ellenőrzésnél.
Aha értem, akkor csak a zárható zacsi méretére van korlátozva. Akkor nagyon szuper, ki tudom használni ezt a zárható utazókészletet, amit szereztem. (:
Nagyon köszi mindenkinek.
Ezt nem a wizzair emberei, hanem a reptér biztonsági személyzete ellenőrzi. Őket pedig nem érdekli, hogy hogy hány darab, mekkora és milyen táskát viszel.
Fejenként egy 1db 1 literes átlátszó tasakot vihetsz át, amiben nem lehet 100 ml-nél nagyobb edényben folyadék. A legtöbb reptéren adnak is ilyen simítózáras tasakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!