Gyógyszer repülőn szállításához elég az orvosi szakvéleményt magammal vinni vagy külön papír kell erre a célra?
Inzulinról meg asztma túlnyomásos inhalációs gyógyszerről van szó. Elég az orvosi szakvéleményt vinni ami alapján felírták a gyógyszert vagy kell külön papír?
Illetve betadine kenőcsöt vihetek papír nélkül is vagy ahhoz is kell valami?
Bőven elegek ezek.
Minden papír nélkül is vihetnéd ezeket magaddal.
A nyugtatók, kábító hatású (=kábítószer anyagú) fájdalomcsillapítók kényesebb dolgok, ott fontos lenne a papír.
Igaza van az elsőnek.
Én pl. az asztma-inhalálót minden nélkül vittem magammal, kutya nem kért tőlem semmit.
Egyébként nem tudom, hogy hová utazol, EU-n belül gondolom nincsenek nagy különbségek, de úgy tudom, hogy neten lehet találni listát az olyan gyógyszerekről, amik máshol nem használatosak/tiltottak, arra esetleg rákereshetsz.
A tűt is felengedik, ha bontatlan csomagolásban van.
betadine kenőcsöt is vihetsz, de csak akkor ha 100 ml-nel nem nagyobb kiszemelésben van
A gyógyszerekről a célorszag rendelkezeseit kell tudni, altalaban nem kell hozza semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!