Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ekkora poggyász még felvihető...

Ekkora poggyász még felvihető repülőre?

Figyelt kérdés

Van egy poggyászom amit szeretnék felvinni a repülőre.

Tudom, hogy a maximális magasság 55cm.

Na most az én pottyászom egy kemény, kerekes kis bőrönd. Minden mérete a megadott értéken alul van, egyedül a magassága az elasztikus füllel 56,5cm. Ha benyomom a fület akkor 55cm. Tartok tőle, hogy a nyugalmi állapota számít..

Szerintetek ezt így elfogadnák? Vagy inkább ne kockáztassak??

2023. jún. 16. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A beszállásnál egy fém keretbe kell belepróbálnod, ha belefér, akkor viheted; ha nem, akkor fel kell adnod plusz pénzért.
2023. jún. 17. 10:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Csavarozd le azt a fogót utazás előtt, ha ennyire félsz.
2023. jún. 17. 13:22
 3/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb légitársaságnál csak ránéznek, keretbe csak a gyanúsan nagy poggyászokat tetetik bele. Én se mertem egy pár centivel nagyobb bőröndöt vinni, de utólag bánom, mert három légitársaság check-injénél csak ránézésre döntöttek, hogy mehetünk.
2023. jún. 18. 12:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. A lecsavarozás egy megfontolandó ötlet! :)
2023. jún. 21. 17:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem látványosan túlnagy és túl nehéz a csomagod, akkor még az ultra-fapadosok (WizzAir, Ryanair) sem foglalkoznak a táskák méretével. Darabszámra stimmeljen és ránézésre legyen kb. oké a mérete. Csak akkor akadékoskodnak rajta, ha látványosan annyira ki van tömve, hogy feltűnően nem fog beférni, vagy látják rajtad, hogy megszakadsz, hogy fel kell emelned.

Ha csak a fül rugalmasságán múlik a dolog, akkor egy spárga is megoldás lehet. Nekem 3-5cm-el nagyobb a megengedett méretnél az amúgy puha hátizsákom hát merevítése. Van benne annyi rugalmasság, hogy egy spárgával kisebbre lehet húzni, hogy úgy maradjon, így nem lógna ki a keretből. De még soha nem kérték, hogy mérjem le - sőt eddig a súlyát sem mérték, nem csak a méretét (pedig a súlyhatáron sokkal inkább fennakadnék általában, de zsebekbe átpakolással azt is meg tudnám oldani).

2023. jún. 30. 21:51
 6/6 A kérdező kommentje:
5/ Köszönöm szépen a válaszod! Nem rossz ötlet!:-)
2023. júl. 7. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!