Ekkora poggyász még felvihető repülőre?
Van egy poggyászom amit szeretnék felvinni a repülőre.
Tudom, hogy a maximális magasság 55cm.
Na most az én pottyászom egy kemény, kerekes kis bőrönd. Minden mérete a megadott értéken alul van, egyedül a magassága az elasztikus füllel 56,5cm. Ha benyomom a fület akkor 55cm. Tartok tőle, hogy a nyugalmi állapota számít..
Szerintetek ezt így elfogadnák? Vagy inkább ne kockáztassak??
Ha nem látványosan túlnagy és túl nehéz a csomagod, akkor még az ultra-fapadosok (WizzAir, Ryanair) sem foglalkoznak a táskák méretével. Darabszámra stimmeljen és ránézésre legyen kb. oké a mérete. Csak akkor akadékoskodnak rajta, ha látványosan annyira ki van tömve, hogy feltűnően nem fog beférni, vagy látják rajtad, hogy megszakadsz, hogy fel kell emelned.
Ha csak a fül rugalmasságán múlik a dolog, akkor egy spárga is megoldás lehet. Nekem 3-5cm-el nagyobb a megengedett méretnél az amúgy puha hátizsákom hát merevítése. Van benne annyi rugalmasság, hogy egy spárgával kisebbre lehet húzni, hogy úgy maradjon, így nem lógna ki a keretből. De még soha nem kérték, hogy mérjem le - sőt eddig a súlyát sem mérték, nem csak a méretét (pedig a súlyhatáron sokkal inkább fennakadnék általában, de zsebekbe átpakolással azt is meg tudnám oldani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!