Wizzair, Ryanair fapados járatokkal való repülés folyamatát letudná írni valaki?
Még soha nem repültem fapados légitársaságokkal, csak hosszabb utakra qatar, china airlines-szal, amik a poggyászt magukban foglalták, stb. Nem repültem sokszor életemben, 6x összesen.
Ugye itt csak felvihető kézipoggyászt / hátizsákot/ viszek majd magammal.
A check-in -ért is fizetni kell, hacsak nem online csinálom meg, amit megszoktam mindig, de én sorba is szoktam állni, ott bemutatom a kinyomtatott jegyet, meg feladom a csomagokat, megnyugszok hogy semmit nem szúrtam el, és ilyenek :D
Na most ez hogy működik pl wizzairnél, ha csak képzi poggyászom van, és megcsinálom az online check-int?
Letudná valaki írni a dolgok folyamatát?
Ha megvan az online check in, lesz online jegyed is, de szerintem érdemesebb letölteni az alkalmazást a jegyhez, ott jobban müködött nekem.
Elmész a reptérre és ha van feladni való csomagod, akkor azt feladod. Ha nincs, de pl kézit szeretnél feladni, akkor marha sokat kell érte majd fizetned.
Átmész az ellenőrzésen és mész a kapudhoz. Ott nagyon figyelik, hogy valakinek nem nagyobb-e a pogyássza vagy a táskája mint a méret. Ha csak a gyanú is felmerül, hogy nagyobb, akkor megméretettik, reménykedve, hogy le tudnak rólad húzni egy kis pénzt. Mert hát ebből él ez a légitársaság.
Továbbá fent a gépen is próbálnak minél több mindent eladni neked. Az ülésed pedig ott fent nagyon kicsi. De nem annyira más mint egy Legacy társaság, csak hát abban, hogy ott akarnak lehúzni ahol tudnak.
1) csomagfeladás/check-in (kihagyhatod)
2) Biztonsági ellenőrzés (ugyanaz)
3) Kapu: a fapadosok kapuit általában elrakják a világ végére, sok reptéren 10-20 percet gyalogolhatsz.
2 sor szokott lenni egy priority és egy sima. Jó sorba állj.
Itt ellenőrzik a jegyedet és az útleveledet, de nézhetik a csomag méretet, ha túl nagy, akkor fel kell adni jó drágán.
Koszi a valaszokat!
Beszallokartya az appon keresztul elerheto, es azt csak felmutatom, qr -t bescannelik es annyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!