Körömvágó ollót, szemöldök csipeszt, borotvát fel lehet vinni a fedélzetre?
Inkább a reptértől függ, nem a légitársaságtól.
Ferihegyen eléggé engedékenyek, én úgy vettem észre.
A biztonsági ellenőrzést mindig a reptér végzi, a légitársaságtól független. A bud.hu-n megtalálod az aktuális szabályokat, és a visszaindulási reptérnek is biztos utána tudsz nézni a saját honlapján.
A nem kiszedhető pengés (eldobható) borotva mehet, a szemöldökcsipesz is. Az ollóval kapcsolatban a budapesti reptéren (és én úgy tudom általában máshol is) a 6 cm pengehossz a szabály, azaz a körömvágó olló átmehet. Én azt még nem próbáltam, de gyerekollót már engedtek át nálam. (Körömcsiptetőt pedig gond nélkül vihetnél.)
Köszönöm a válaszokat, elfelejtettem visszaírni.
A végén úgy adódott, hogy priorityvel mentünk, így nem tudom, hogy emiatt, vagy egyébként is, de nem szóltak. A dezodort viszont elvették, mert nagyobb volt 100 ml-nél. Érdekes, mert egyébként alig volt már benne, és ez érezhető is volt, de nyilván nem fogja razogatasra mérni. Nem baj, direkt így volt számolva, hogy 50-50%.
A prioritynek semmi köze hozzá.
Ha a flakon nagyobb, mint 100 ml, akkor nem engedik sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!