Ha vpn-en keresztül foglalok repjegyet, úgy is kell különadót fizetni?
budapestről repül.
Mondtam neki, hogy szerintem küldik majd széepn a különadóról szóla felszólítást.
Amúgy mi van, ha valakinek át kell szállnia budapesten? Egy másik országból repül, és megy is tovább innen. Úgy is van adó?
Egy utasnak sem kell különadót fizetnie (kivéve néhány olyan utast, akik a bejelentés előtt foglaltak az adó bevezetése utáni járatra és a légitársaság kifizettette velük).
Az adót a földi kiszolgáló cégeknek kell az innen induló utasok után megfizetni, ők pedig nyilván annyival magasabb összeget számláznak a légitársaságnak, ők pedig drágábban fogják adni a jegyeket.
A légitársaságot nem érdekli, honnan foglalsz, a jegy árát ez nem befolyásolja, sem a fizetendő adót (amit nem neked kell fizetned, csak áttételesen).
A legtöbb légitársaság nem fogja külön feltüntetni az adót, talán ezért gondolta, hogy megúszta, de itthonról foglalva is ugyanaz történt volna.
Egyébként 3900ft és 9750ft a két tarifa, a 7000 nem tudom, honnan jön. Az átszálló utasokra nem vonatkozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!