Felvihetem az előírtnál kisebb zárható zacskóban a folyadékot repülőre?
A kérdés hülyeségnek hangzik elsőre, de nem az.
Kérdező, a legtöbb reptéren van kitéve a szabálynak megfelelő önzáró zacskó, abba sorakozás közben be tudsz pakolni. (Én mindig viszek is magammal plusz egyet, ha legközelebb nem lenne.)
A logika azt mondja, hogy a kisebb zacskó nem lenne probléma, de ennek sokszor a reptéri biztonsági szolgálatok híján vannak. Nem egyszer láttam már, hogy valaki kisebb zacskóval jelent meg, mire a személyzet (olyan tekintet kíséretében, mintha az utas kiskutyákat ölt volna) belerakta a kisebb zacskót a nagyobba, (elég bunkón) modván, hogy ez a szabály. Nyilván, így már sokkal biztonságosabb volt!
Amúgy én repülőtéren pont soha nem láttam még ilyet, pedig folyton olvasom, hogy ott "mindenhol van"...
Kérdező, nagyobb drogériák szoktak ilyet tartani, ha nem akarod online megrendelni. Pl a Müllerben mindig van. De valószínűleg semmi probléma nem lesz a kisebb mérettel. Ahogy előttem is írták, maximum 1 literes lehet.
Lehet kisebb, legfeljebb megoldják, ha nem tetszik.
Az összeset egybe kell betenned, az az egész lényege, hogy csak ott legyen folyadék, jól átlátható módon. (Így ne kelljen minden táskát kipakolni és egyesével ellenőrizni a folyadékokat)
Néhány észrevétel:
- A biztonsági ellenőrzés a repülőtér hatásköre, így irreleváns, hogy milyen légitársasággal utazik az ember.
- Ennek megfelelően a budapesti repülőtér legpontosabb szabályai a repülőtér honlapján találhatók: [link]
- Itt is említi, hogy 1 literes zacskó lehet (maximum). Itt a 20x20 cm-t nem is látom. (Sőt amúgy az én szövegértésem szerint ennek egy hagyományos nejlonzacskó is megfelel, ha olyan csomót kötsz rá, amit ki tudsz oldani. Csak ugye azzal az űrtartalomból veszítenél annyit, hogy nem érné meg.)
- A budapesti repülőtéren van ilyen zacskó, a biztonsági ellenőrzéshez bevezető kapuk környékén vannak pultok, melyek direkt az ilyen kipakolásra lettek kialakítva. Középen egy vitrin van, ami bemutatja mit lehet felvinni és mit nem, az alatt (?) vannak a zacskók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!