Hogy vegyem rá 30 éves barátnőmet hogy próbálja ki a repülést?
Mindketten szeretünk utazni. Én imádok repülni, ő viszont nem próbálta még és köti az ebet a karóhoz, hogy neki jó a földön.
Mit tegyek hogy legalább kipróbálja, és megtudjuk hogy tetszik e neki vagy sem.
Ha nem tetszik, akkor nem erőlködnék tovább, de ha kiderülne hogy tetszik, akkor jóval messzebbre tudnánk utazgatni mint jelenlegi autós utazásaink.
Repulesfobias valoszinuleg. Vagy agorafobias. Pontosan mitol fel? A bezartsagtol vagy a zuhanastol vagy attol hogy nem tud kijonni?
En is ilyen vagyok, tudom. Eddig meg nem sikerult legyozni, pedig jomagam is tudom mennyit vesztek ezzel.
Kedves Baromfitenyeszto44!
Mutasd meg neki, hogy a többi tyúk is szokott néha repülni...
:)
Hát például mutass neki képeket, videókat a kinézett úticélokról, amik túl messze vannak autóval, hátha felkelti a kíváncsiságát. A rettegés pedig leküzdhető egy felszállás előtti bor + Xanax kombóval és támogató, nyugtató szavakkal.
De azért csodára nem kell számítani, nekem is volt ilyen barátnőm, meg tudtam győzni és repültünk rendszeresen, de kb. a 20-30. felszállástól kezdett alábbhagyni a rettegés mértéke. Ha fapadossal mentek, mindenképp fizesd ki az egymás melletti helyek árát, mert ha a rendszer szétdob titeket, akkor az plusz világvége a számára. Illetve előre említsd meg neki, hogy a felszállás utáni hirtelen süllyedés sem a lezuhanás előjele, hanem teljesen normális.
"Vagy agorafobias"
Az idegen szó, amit keresel az a klausztrofobia, ami az agorafobia ellentéte, ez utóbbi ugyanis a nyílt terektől való félelmet jelenti...
6 - egyaltalan nem. Nagyon sokan osszeverik a kettot pedig masok.
Klausztrofobia: kis helyektol valo felelem, lift, fèszer, ablaktalan szoba.
Agorafobia: szituacios felelem ahol a paciens ugy erzi nem tud szabadulni vagy kiszallni ha valami baj tortenne: tomegkozlekedesen utazas, szinhazban a sor kozepen ules, vannak akik felnek plazakba bemenni, vannak akik felnek autoba szallni, stb.
Namarmost repulobol nem lehet csakugy kiszallni. Kerlek kicsit olvass utana mielott tudatlanul kevered a kettot.
2 voltam
Kedves 7!
A férjem agorafobias, hidd el, nem kell utána olvasnom. Az agorafóbia a görög agora (piactér) jelentésű szóból ered, a fóbia pedig valamitől való félelmet, rettegést jelent. Magyar fordításban az agorafóbia a nyílt tértől való félelmet jelenti. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!