Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Aki az utóbbi 1-2 hónapban...

Aki az utóbbi 1-2 hónapban repült, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam, hogy sokak járatát törlik, akár közvetlenül repülés előtt, már amikor a reptéren várakoznak, illetve brutál késések vannak. Én eddig csak háromszor repültem életemben, de akkor minden simán ment. Szeretnék idén is repülni, de most nagyon elbizonytalanodtam.

Kérdéseim:

- aki az utóbbi pár hónapban repült, vettetek észre ebből bármit is;

- ti mernétek-e így repülőjegyet foglalni és repülővel utazni;

- én úgy olvastam, hogy ennek az az oka, hogy a Covid alatt leépítések voltak, most pedig nincs elég munkaerő...de nem értem: ha előre tudják, hogy nincs kapacitás, miért árusítanak ennyi jegyet, ha úgy is kárpótlást kell majd fizetniük, ha nem jön össze a járat? Vagy ez a kárpótlás is csak kamu és nem fizetnek semmit, az a jegy elúszott az úttal, szállással együtt?

- mi van, ha visszafelé törlik a járatot, tehát a hazajutás nem fog sikerülni?

2022. jún. 14. 06:35
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
nem fapadossal kell menni vagyis pontosabban a Turkish-el kell menni ok nem torlik es nincs sztrajk, amugy tavasszal voltam kozep amerikaban a KLM-el, semmi gond nem volt
2022. jún. 14. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Nagyobb reptereknél van ez a gond. De nem simán csak törlik csak átteszik későbbre. Vagyis a brritish airwaslys ezt csinálja heathrow-n mindenkivel egy ideje...
2022. jún. 14. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Csak a fapados prolijáratokkal van a sok probléma.
2022. jún. 14. 09:13
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Megint jön a sok megfejtő, akik szerint ez fapados-nem fapados kérdés. Repültem életemben legalább 500-szor, vegyesen hagyományos és fapados légtársaságokkal, 25 perc belföldi járattól 12+ órás interkontinentálisig volt minden. Nekem például csak és kizárólag hagyományos társaságokkal volt bajom, azért hallani sokkal többször, hogy magyar utasokkal történt valami egy Wizz járatnál, mert a legtöbb magyar ilyen gépeken ül.
2022. jún. 14. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
Párom rendszeresen jár ryanair jarattal, soha egy percet nem késett.
2022. jún. 14. 11:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Jelenleg pl Hollandiában az Eindhoveni repülőtéren és Schipholon vannak nagy kesesek. Lesz még rosszabb is, július 15 az utolsó tanítási nap, onnantól nyári szünet dömping. A késések oka pedig rendkívül egyszerű: személyzet hiány.
2022. jún. 14. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!