Check-in reptéren sokáig tart?
Nincs feladott pogyasszom
Automatanal akkor odamegyek, becsekkolok, az kinyomtatja nekem a beszallokartyat es mehetek a biztonsagi ellenorzeshez?
Ha van opciód online becsekkolni, akkor én is inkább azt javasolnám. Egyrészt gyorsabb, és már csak az ellenőrzésen kell átmenni, másrészt, én már jártam úgy régebben egy légitársaságnál, hogy külön pénzt számoltak fel a pultnál történő check-inért, nem emlékszem már pontosan, mennyibe került, de nem volt kevés.
Azt, hogy az ellenőrzésen mennyi idő átjutni, helyzete válogatja, függ attól, hogy mennyire leterhelt a reptér, mikor repülsz, illetve mekkora (vagy melyik) reptérről van szó. Pesten pl. volt, hogy 15 perc alatt átjutottam mindennel együtt (akkor este repültem), de amikor Los Angelesben csekkoltam be, megvolt a 2 óra, alig értem le a gépet. Arra is érdemes figyelni, hogy a gépre 20-30 perccel az indulás előtt lehet felszállni, azután nem sokkal kapuzárás is van, szóval nem elég az utolsó pillanatban belibbenni. Nekem Pesten az ellenőrzés sosem tartott 45 percnél tovább, de azért jó, ha tartod magad a 2 órás íratlan szabályhoz.
Tudom, hogy a saját parám, de én 3 órát szoktam számolni. Egyszer beragadunk a securitynél és majdnem a fél reptér lekéste a járatát, mert valami logisztikai baromság volt és se alkalmazott nem volt elég és a technika sem volt a helyzet magaslatán. Végül beértünk időben, de izzadtunk rendesen.
Egy másik alkalommal nemes egyszerűséggel volt egy negyed század másodperces áramszünet, mi nem is érzékeltük, de azonnal lezárás, akkor most mágneskapu-protokoll és várunk, amíg folytatódhat az ellenőrzés. Ott áldottam az eszem, hogy 3 órával korábban kimentem, mert csak az volt 1.5 amíg ott ácsorogtunk.
Ez természetesen mind Magyarországon történt :D Extrém esetek, nem általános, de van ilyen is.
Amúgy 2-2.5 óra elég ha nincs feladandód, viszont ha nyár közepén utazol, akkor számolj ilyenekkel, hogy mosdóba legyen elég időd menni, vizet venni legyen elég időd venni stb. Én amúgy szeretek a reptéren császkálni meg bámészkodni, még Budapesten is.
6. Olvasdcel a repter honlapján, minden reszletesen le van írva.... hogy mi törtenik, mikor mit kell csinalnod.
Www.bud.hu
A Schipholon tényleg lehetnek problémák.
Legutóbb Stockholm Arlandan írtak rám sms-t, hogy hiányos a security személyzet, ezért korábban menjek ki, de alig volt hosszabb a bejutás.
A reptéri becsekkolásért a fapadosok szoktak pénzt kérni, de mindenképp érdemes online becsekkolni előre főleg ha nincs feladós csomagod. Minek szívatnád magadat?
Az biztos, hogy nem érdemes kicentizni az érkezést. Legfeljebb a tranzitban kolbászolsz egy kicsit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!