Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A Wizz Air hajlamos lenne...

A Wizz Air hajlamos lenne több repülőjegyet eladni, mint ülőhelyet?

Figyelt kérdés
Egy ismerőst látogatnánk meg ketten június elején Londonban. A repülőjegyeket múlt héten már kifizettük, de helyet nem foglaltunk mert több mint kétszer annyiba került volna. Ma este megnyílt az online utasfelvétel. Itt már ilyen horribilis árat nem kérnek a helyfoglalásért, mint pár nappal ezelőtt, de még ez is elég drága. A kérdésem az lenne, hogy ha nem fizetnék helyfoglalásért egyáltalán, akkor a Wizz Air megtenné azt, hogy eladja az összes ülőhelyet valakinek vagy azt azért tiszteletben fogják tartani, hogy nekünk már van jegyünk és fenntartanak 2 ülést nekünk, bárhova is esik? Az ha mi ketten nem tudnánk egymás mellé ülni nekünk teljesen mindegy, ezt a kis utat kibírjuk.

2022. máj. 3. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Létezik olyan, hogy túlfoglalás, de az nem attól függ, hogy van-e helyjegyetek v. sem. És ha ilyen esetben pont ti maradnátok le a gépről, akkor elég busásan kártérítenek.

Én ilyen túlfoglalással inkább Lufthansánál találkoztam, tengerentúli járatnál.

2022. máj. 3. 21:14
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Nem jellemző a túlfoglalás náluk.

Nem kizárt, hogy csinálják figyelembe véve a hasznot és az ezzel jáűró költségeket, de a helyedbn nem spekulálnék ilyenen.

2022. máj. 3. 21:27
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Nemcsak lenne, de “hajlamos” is rá. De ebből nagyon ritkán van probléma, érdekes, ha valaki ettől retteg.
2022. máj. 3. 21:39
 4/10 A kérdező kommentje:
#3 bocsi, ha hülyeséget kérdeztem, de még sohasem repültem ezelőtt.
2022. máj. 3. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
Nem kérdeztél hülyeséget. Szinte minden légitársaság alkalmazza a túlfoglalást, tehát több foglalást vesz fel a járataira, mint amennyi hely van a gépen. Nagyon ritkán számítják el magukat és olyankor valóban többnyire jól kompenzálnak. Van olyan is, hogy önként jelentkezőt keresnek az utasok között, hogy x euróért meg esetleg szállásért cserében halassza el az utazàsát vagy vállaljon kerülő útirányon utazást.
2022. máj. 4. 06:40
 6/10 anonim válasza:
25%
Ez az utolsó durva.... Én is idén fogok először repülni, épp Wizz Air-val. Remélem nem kell ilyet átélni. Plusz az ország is idegen lesz, első külföld... Bízok benne, hogy ha így is lenne, lesz jelentkező:D Nem akarom a szállást is "lekésni"
2022. máj. 4. 07:15
 7/10 anonim ***** válasza:
6%

Fapadosokra nem jellemző a túlkönyvelés (overbookking), ezért nem kell tőle tartani.

2022. máj. 4. 08:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában nincs gond, azért csinálják, mert az utasok akik jegyet váltanak, egy bizonyos részük nem jelenik meg, ha nékik fenntartanák a helyet egy csomó üres hely lenne minden gépen, ami meg pazarlás. Pontos statisztikák vannak erről, hogy mikor, melyik útvonalon hányan nem szoktak megjelenni és annyival több jegyet adnak csak el. Ritkán van ebből gond, akkor viszont olyan perpatvar is előfordulhat, ami megjelenik a médiában és lejáratja a légitársaságot (nincs önként jelentkező, ezért random választanak vakakit, de az nem akar leszállni, ezért a biztonsági szolgálat viszi le a gépről). Ezt nyilván nem akarják.
2022. máj. 4. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyakori, olcsóbb utaknál meg főleg, mert túl drága lenne a kártérítés ha mégis mindenki eljön. Tengerentúli jegyeknél az overbooking teljesen megszokott, itt több ezer USD is lehet a jegy, nem éri meg az üres helyeket fizetni. Ha mégis mindenki eljön, a túlfoglalás bevételeiből kifizetik őket.
2022. máj. 4. 10:33
 10/10 anonim ***** válasza:
89%
Én nemrég tettem fel egy hasonló kérdést, ott az a válasz érkezett, hogy ülőhelyfoglalással is leszedhetnek, de olvastam olyat is, akit Priority-vel szedtek le, nyilván nagyon ritka lehet.
2022. máj. 4. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!