Wizzair mennyire köt bele a kézipoggyászba?
Egy vans táskát szeretnék felvinni a repülőgépre, ami "hivatalosan" 41x32x12 cm. A wizzair 40x30x20 cm-es kézipoggyászt engedélyez.
Mennyire fognak ebbe belekötni a repülőtéren?
Kérdező: fogalmam sincs, mi ez a táska, amit írsz.
Ha nem kemény bőrönd, hanem olyna puhább sporttáska, akkor plusz 1-2 cm-t bele tudsz paszírozni a keretbe...
5
Ez nettó baromság. Amikor nézik akkor néznek mindent. Amikor meg siet ek mert késett a gép akkor valóban csak a gurulós böriket nézik. De ettől függetlenül nem érdemes kockáztatni az a pár centi nem ad annyival több cuccot hogy megérje a büntit kifizetni miatta.
Egy fémkeretbe szokták belepróbáltatni. Amíg abba belefér, addig okés. Ha összenyomva, akkor összenyomva. De ha nem fér bele, akkor édesmindegy hogy 30 vagy fél centi miatt nem fér bele.
#6 Akkor vagy én vagyok nagyon szerencsés vagy te vagy a nagyon balfácán. Rendszeresen repülök wizzairrel és ryanairrel egy olyan útvonalon, ahol nincs más, és nem mint nyári kocaturista… De normális légitársaságnál is volt már - turistaként, hogy amíg a bőröndöket egyesével tologattatták a rekeszbe, az egyébként túlméretes túrahátizsákra rá se néztek. Szintén Ryanairnél volt olyan, hogy egy idős nő a földhöz csapkodva próbálta letörni a gurulós bőröndje kerekeit, hogy beférjen a rekeszbe. Nekem meg sem kellett állnom, célirányosan szedték ki a bőröndösöket a sorból.
#8, általában akkor kérdez meg valaki valamit, ha nincs benne tapasztalata. Ez miért meglepő?
Egyébként nem mindenhol van keret, de légiutaskísérő ismerősöm szerint szemre megmondják, ha egy csomag túllépi a méretet. Úgy tűnik, hogy itt a többség 1-2x repült és abból általánosít, hogy valami mindig, mindenhol ugyanúgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!