Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha kimegyek külföldre, a...

Ha kimegyek külföldre, a repülőtéren kell valamilyen papírt felmutatnom arról, hogyha egy antipszcihotikumot kell szednem?

Figyelt kérdés

Mármint ez két pszcihoaktív szer, egy rivotril ami nyugtató és egy ripedon ami skizofrénia ellen van. Ezekről kell valamilyen orvosi papírt felmutatnom, hogy ezeket szedem vagy pedig a repülőtéren ezt ha kell megtudják nézni mint magyar repülőtéren mint külföldi repülőtéren.

Csak mert mondta az orvosom, hogy a drogiparban elég gyakran gyűjtögetnek ilyen gyógyszereket, pontosan azért mert az ember tudatállapotát képesek módosítani. És nem nagyon szeretném, hogyha két ilyen gyógyszeres bliszter miatt esetleg valami olyat feltételeznének rólam ami nem vagyok.

2022. febr. 6. 10:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ hova repülsz de nekem soha, sehol senki nem kerdezte se rivotrilra, se altatora, se antidepresszansra, pedig amerikaba mindrol vittem, orvosi igazolást is kutya nem kerte.
2022. febr. 6. 11:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha amerikába repülsz, oda vigyél orvosi papírt - amúgy a kutyát se érdekli...
2022. febr. 6. 11:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
2022. febr. 6. 11:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp legyen papírod a biztonság kedvéért. Egyszer Budapesten a biztonsági ellenőrzésen nekiálltak velem izmozni, mert az EPIPEN olyan kib***ott gyanús. Illetve van egy másik belövős gyógyszerem, ami nagyon hasonlít az inzulinadagolóra, olyan tollban van, tehát van egy kis tű a végén.

- Dehát ez nem inzulinadagóló.

- Nem, ez nem az.

- Akkor kidobjuk...

- Ember, ebből egy doboz 36.000 forint, ne dobd ki, itt a papír.

- Hozott papírt?

- Maga szerint ez mi?

- Az orvosa írta fel?

(nem b***meg, magamnak megírtam, és tintával átrajzoltam a klinika pecsétjét és a doki aláírását)

- Igen.

*hívta a kollégáját*

- Ezt akkor felviheti?

Végül a kolléga jött és megmentett, mert ha nem a security check közepén vagyunk, az fix, hogy nem állok jót magamért.

Hozzáteszem, ez egyetlen egyszer fordult elő Budapesten, a világ másik pontján soha nem fordult ilyen elő.

2022. febr. 7. 17:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ #4 neked is!
2022. febr. 7. 19:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!