Valaki elmagyarázná, hogyan működik a tranzit ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Az egyik családtagom utazik látogatóba hozzám (Hollandiába) Kárpátaljáról. Ukrán állampolgár, van védettségije, biztosítást is kötöttem neki. Tranzitba utazik fel Pestre, majd Pestről Hollandiába.
A kérdésem: Hogyan működik neki a tranzit visszafelé/hazafelé? Hol, mit, mikor kell kérni a tranzitáláshoz a haza útján?
Segítene valaki légyszi? Köszönöm! 🙏
2021. júl. 11. 21:46
1/4 anonim válasza:
X időn belül el kell hagyni az országon és egy kijelölt útvonalon lehet haladni. Lényeg ha csak átutazik akkor nem kell semmi és nem lesz karantén se
2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen már én is érdeklődtem, de a személy aki próbálta elmagyarázni, nem igazán sikerült neki, nem beszél rendesen magyarul, így kusza volt az egész. Viszont lényegében azt mondta, hogy a reptéren adnak egy papírt majd, de azt kérni kell, jelezni az útlevél kontrollnál, hogy ha megérkezik Pestre a vissza (haza) úton, akkor tranzitba utazik Pestről. De hogy milyen papír, nem jött le. Illetve az is nehézkes, hogy az illető nem beszél angolul. Így azt se tudom mit csináljak. Leírnám én angolul/hollandul és ő odaadná az illetékesnek a reptéri útlevél kontrollnál, de hogy mit kérjen, meg hogy, nem világos. Az is lehet, hogy valamit nem jól magyarázott az illető. Mondjuk sajnos így nem kerültünk közelebb.
2021. júl. 11. 22:43
3/4 A kérdező kommentje:
az illető = a családtagom
2021. júl. 11. 22:44
4/4 anonim válasza:
A hivatalos szabályok szerint a reptérre/ről szárazföldön transzferáló utasok nem használhatnak tömegközlekedést, kizárólag magánúton utazhatnak a határtól/ig.
Az, hogy ezt mennyire képesek a hatóságok leellenőrizni már más kérdés :D
Mondjuk ha vonattal jönne Kárpátaljáról, ott ez tud potenciális gond lenni, hiszen az ukrán az egyetlen határ, ahol még fenntartják a covidos ellenőrzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!