Mennyi az esélye annak hogy lezuhan a repülő amire felültem és meghalok? Milyen biztonságosak a repülők?
Annyira ritka, hogy ha történik egy eset akkor hetekig az a téma.
Sokkal veszélyesebb az utcára kilépned.
Kb. naponta zuhan le egy gép. Legalábbis a NatGeo műsorában.
Ha viszont tényleg lezuhan, a túlélési esély igen csekély.
Minimális az esélye, és a balesetek több mint 95%-át minden utas túléli, mert fel- vagy leszállás közben szoktak történni, amikor nincs olyan magasan. Én ezeket szoktam elmondani még az arányok mellett, amiket fentebb már leírtak:
- a repülőn minden alkotóelem extrém redundáns, ha egy kiesik, van másik, ez igaz még a hajtóműre is, egy 2 hajtóműves gép simán elmegy eggyel.
- ha mindkét hajtómű leáll, még mindig nem azonnali a zuhanás, mert akkora a sebessége, hogy akár tíz-tizenöt percig is viszi még előre. Ennyi idő alatt általában a pilóta kitalál valamit, és ha kontinens fölött repül, jó eséllyel reptér is van a közelben.
- ha vízre sikerül letenni, elég ideig fennmarad ahhoz, hogy mindenki kimásszon, ezért figyelj mindig arra, hol a mentőmellény és hogyan kell felvenni.
Alapvetően tényleg a legbiztonságosabb a repülés, ha nem valami gagyi reptérről indulsz, ahol felengedik a bombát, szóval no fosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!