Covid után a rep-jegyek drágábbak vagy olcsóbbak lesznek?
Izlandra szeretnénk eljutni április környékén és jelenleg 70-90 körül találtunk retur jegyeket, amiket kicsit drágának tartok.
Van esetleg tapasztalatotok, hogy covid előtt normál helyzetben mennyi lehet egy hasonló távolságú jegy? Drágább vagy olcsóbb a repülés a vírus nélkül? Kb 4 órás útról van szó.
Én is néztem régebben Izlandra jegyeket, tavaszra 70-80 ezer a standard ár.
A Covid után valószínűleg sokkal drágábbak lesznek, hiszen
1. A légitársaságok be akarják hozni a több hónapos kiesést
2. Mindenki megindul majd, ha már végre lehet utazni, és ugye tudjuk, hogy a megnövkedett kereslet felnyomja az árakat.
Habár nem támogatom a szájkaratézást abból igazuk van, hogy Izland a világ ü legdrágább ország. Nagyjából annyiba kerül egy szoba közös fürdővel, mint máshol egy két szobás apartman, ami csak a tiétek. Emellett az étkezés is horribilis, és itt még arra sem lehet számítani, hogy majd beültök a Mekibe és esztek olcsóbban (én pl Svájcban kétszer is ott ebédeltem), ugyanis 2008-ban kivonultak az országból a válság alatt.
Kétszer is gondold meg szerintem is az izlandi utadat!
Fogadni mernék, hogy -ahogyan már írták előttem is- jelentős drágulásra lehet majd számítani, hiszen a fél világ utazni akar majd a hosszú karanténidőszak után.
Ez viszont jelentősen fel fogja hajtani az árakat.
sajnos.
"lesznek korlátozások pl minden középső ülésnek üresnek kell lenni akkor meg nem lesznek filléres jegyek."
Gyaníthatóan nem lesznek üres helyek.
Az valószinüsíthető inkább, hogy kérni fogják beszálláskor a covid elleni beoltottsági igazolást mindenkitől.
Természetesen senkit sem köteleznek majd arra, hogy beoltassa magát.
De ha utazni akar...
Jelenleg nevetségesen olcsón lehet jegyeket találni, de azt, hogy jövőre mi lesz, azt senki sem tudja.
Jelentős lesz a kapacitás csökkentés, még több légitársaság mehet csődbe, ezek felfelé hajthatják az árakat, a csőd szélén álló, kétségbeesett cégek pedig lefelé. Én azt remélem, hogy az árak visszatérnek a normális szintre mert a jelenlegi helyzet nem tartható sokáig. Nem régen annyiért utaztam business classon amennyibe egy sima economy szokott kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!