Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogy kell a reptéri dolgokat...

Hogy kell a reptéri dolgokat intézni?

Figyelt kérdés

Először fogok repülni, szóval semmit sem tudok. Ráadásul teljesen egyedül megyek, keveset beszélek angolul, és egy átszállás is lesz.

Tehát megvásároltam a repülőjegyet online, és a check-in-t is online szeretném elvégezni. Oké, tegyük fel hogy elvégeztem, akkor ezt kinyomtatom, igaz? (úgy a biztos). És utána mit csinálok vele, hova viszem? Ebben az esetben is, ha elvégzem a becsekkolást online, akkor is 2 órával előtte kell a reptérren lennem? Egyébként ugye 2 becsekkolást kell végeznem az átszállás miatt, igaz?

A biztonsági ellenőrzéskor az övemet vegyem le? (fém)

Csak kézipoggyász lesz nálam, akkora, amekkorát még pont felenged a légitársaság. Ezt is ki kell pakolnom, átnézik? A kézipoggyász a repülőn nálam lehet? Azt már olvastam, hogy például nem lehet folyadék benne (illetve csak 100ml)

A repülőre mikor lehet felszállni legkorábban az indulás előtt?

A reptéri alkalmazottak segíteni fognak, ha elakadok valamiben?

Esetleg milyen személyes iratokra lesz szükségem a személyi igazolványon kívül? (Finnország, Rovaniemi az úticél)

Igazából az átszállástól parázok, mivel nem igazán beszélek angolul sem, és ha elakadok, akkor nem tudom mi lesz. De reméljük nem lesz probléma.

Köszönöm a segítséget!

2020. aug. 1. 13:55
 1/2 A kérdező kommentje:
Kérem akinek van egy kis ideje és tud nekem segíteni, az segítsen, mert fontos. Köszönöm szépen.
2020. aug. 1. 18:22
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes előbb odamenni, mert útközben is adódhat akármi. Az elektronikus eszközöket a bőrönd mellé kell rakni, utána visszateheted. Övét le kell venni. Folyadék max. 100 ml egyben, azt külön zacskóba kell rakni. A biztonsági ellenőrzés után a kijelzőkön ott lesz hogy hány perc múlva írjak ki hogy pontosan melyik kapuhoz kell menned, ha boarding van akkor indulj el mihamarabb. Átszálláskor meg figyeld megint a kijelzoket hogy hova kell menned, ha nincs késés akkor nincs gond. A qr kódot kell a kapuknál beolvasni, ebben is segítenek, meg a személyit kérik csak mielőtt a gépre csekkolsz be. Egyszerű az egész, nem olyan nagy repterek ezek hogy el lehessen tévedni.
2020. aug. 1. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!