Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Miket NEM lehet felvinni...

Miket NEM lehet felvinni repülőre?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Először fogok repülni és nen tudom ezeket a dolgokat. Leginkább az a kérdésem, hogy fém sütőformát (igen tudom hülyén hangzik, de ahova megyek ott elvileg pont ilyet nem lehet kapni) lehet felvinni? Illetve ecigit? Kézipottyázban vagy bőröndbe kell rakni, ha fel lehet vinni? És a cigit nem tudom még, azt mondják, hogy ott lehet kapni az ellenőrző pont után. De akkor a bőrönd még nálam lesz? Vagy csak a kézipottyázba tudnám rakni? Egy személy max hány doboz cigit vihet és dohányt? Mert mindkettőt vinni akarok. Bocsánat a sok kérdésért, de rengeteg kérdőjel van bennem.
2020. máj. 3. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:
10%

A légitársaságod weboldalán minden infot megtalálsz. Mivel ez a dohány dolog lehet minden légitársaságnál máshogy működik.

Folyadékot kézipoggyászban 50 ml felett nem vihetsz fel, sem éles tárgyat, lőfegyvert stb. A feladott bőröndbe kb bármit pakolhatsz(nyilván robbanásveszélyes dolgot ne).

2020. máj. 3. 10:54
 2/6 anonim válasza:

Érdemes áttanulmányoznod ezt a leírást:

[link]

Illetve az általad választott repülőgép társaság saját poggyászszabályzatát:

[link]

Nagy vonalakban:

Amit józan ésszel úgy gondolsz, hogy fel lehet vinni a repülőre (tehát nem alkalmas emberélet kioltására, nem éles, nem robban fel), azt többnyire fel lehet, ez alól a folyadékok a kivételek, amit ugyan fel lehet vinni a fedélzetre, de szigorú korlátozások szabályok berartása mellett, lásd az első linken.

A konkrét kérdésekre válaszolva:

- sütőforma mehet

- ecigi mehet, a kézipoggyászban. A feladottban általában nem, de nézd meg a saját légitársaságod szabályzatát.

- Cigi: Lehet kapni a "duty free shopban" is, Budapesten is és a célállomáson is, nekem az a tapasztalatom, hogy Budapesten nem olcsóbb a Duty free shopban vásárolt cigaretta, mint a dohányboltban vásárolt, hacsak nem Eu-n kívülre viszed, mert akkor emlékeim szerint olcsóbb áron adjak. Amikor odaérsz a duty free shophoz, akkor a kézipoggyászod lesz nálad, a feladott még / már nem. De vehetsz sima dohányboltban is dohányterméket is viheted magaddal azt is, akár a feladott poggyászban, akár a kéziben. Eun belül 800 szál cigaretta vagy 1 kg dohány szállítása engedélyezett. Eun kívül a célország szabályozásától függ. [link]

2020. máj. 3. 11:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Wizzair lesz a légitársaság és Anglia az úti cél (tehát elvileg EU-n kívüli), bár már rég hallottam felőle, hogy mi történik ezügyben, mivel most mindenhonnan a korona folyik.
2020. máj. 3. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
És olyat is lehet, hogy a bőröndömet megpakolom a megengedett cigi mennyiséggel és utána az ellenőrző pontot követően vásárolok még abban a boltban a kézipottyázba?
2020. máj. 3. 12:41
 5/6 A kérdező kommentje:
*poggyász
2020. máj. 3. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg kellene érteni, hogy ha Angliába utazol, akkor a megengedett (beviteli) mennyiséget megérkezéskor ellenőrzik (vagy nem ellenőrzik) az angol repülőtéri vámtisztek.
2020. máj. 11. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!