Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Wizzairnél, ha nem foglaltam...

Wizzairnél, ha nem foglaltam ülőhelyet, akkor mikor tudom kinyomtatni leghamarabb a jegyem (egyáltalán ki kell? )?

Figyelt kérdés
12.-én indul a gépem, mivel 1 órás út, ezért nem éreztem szükségletét, hogy helyet is foglaljak, jó lesz az automatikusan kidobott, ingyenes hely. Viszont ez életem első repülése, nem tudom mik a teendők. Mikor fogom látni a jegyem? Ki kell nyomtatni? Nem elég telefonról bemutatni? A reptéren is ki lehet nyomtattatni?
2020. febr. 8. 10:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
2 nappal korábban tudsz becsekkolni, nem kell kinyomtatni az applikációban is be tudod mutatni a beszállókártyát.
2020. febr. 8. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A repülés előtt 48 órával megnyílik a be-checkolás azok számára akik nem foglaltak széket. Majd akkor megadod az adataid, és ad egy automatikusan generált helyet. Utána már le fogod tudni tölteni/nyomtatni a jegyet.
2020. febr. 8. 11:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írják, bár nem a jegyet fogod látni/kinyomtatni, hanem a beszállókártyát. (Boarding pass)
2020. febr. 8. 11:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az első repülésed, mindjárt egy tisztázni való fogalom merült fel a válaszok kapcsán:

Repülőjegy = jogosultság egy adott járaton való utazásra

2020. febr. 8. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

... beszállókártya = az a konkrét dokumentum, ami feljogosít a reptéren az utasoknak fenntartott területekre való belépésre és a gépre való felszállasra. Ez az ülőhelyed számát is tartalmazza.

Jegyből egy járatra kicsivel többet is eladhatnak, míg beszállókártyából nyilván csak annyit adnak ki, amennyi hely a gépen van. Az ok az, hogy gyakorlatilag minden jsraton van olyan utas, aki valamilyen okból nem utazik el és rutineljárás az ún. túlkönyvelés. De ha időben jelentkezel a járatra, nem lesz ebből gond és csak azért tértem ki erre, hogy értsd a jegy és beszállókártya (ticket ill. boarding pass) közötti különbséget. Ma már jellemzően mindkét dokumentum elektronikus, a jegy sokszor csak egy elektronikusan tárolt adathalmaz, amiből csupán a jegy számát és pár alaoadatot látsz. A beszállókártya ezdn felül tartalmaz ülőhelyet és QR vagy vonalkódot.

2020. febr. 8. 11:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Annyi még, hogy ha a felszállás előtt pár órával csekkolsz csak be online (assszem legkésőbb 3 órával előbb lehet), akkor jobb helyeket dobhat a gép. Nekem pl. a wizzair így adott vészkijáratos helyet (itt sokkal nagyobb a lábrész).
2020. febr. 9. 23:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

A lábrész annyira nem fontos nekem, 152 cm vagyok, a legszűkebb buszos járatokon is ki tudom nyújtani.

2020. febr. 10. 06:03
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy nyugi, a 190 centis emberek is elférnek az átlag székben. Ha kilóg a lábad, akkor az egóval van baj.
2020. febr. 15. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!