Wizzairnél, ha nem foglaltam ülőhelyet, akkor mikor tudom kinyomtatni leghamarabb a jegyem (egyáltalán ki kell? )?
Mivel az első repülésed, mindjárt egy tisztázni való fogalom merült fel a válaszok kapcsán:
Repülőjegy = jogosultság egy adott járaton való utazásra
... beszállókártya = az a konkrét dokumentum, ami feljogosít a reptéren az utasoknak fenntartott területekre való belépésre és a gépre való felszállasra. Ez az ülőhelyed számát is tartalmazza.
Jegyből egy járatra kicsivel többet is eladhatnak, míg beszállókártyából nyilván csak annyit adnak ki, amennyi hely a gépen van. Az ok az, hogy gyakorlatilag minden jsraton van olyan utas, aki valamilyen okból nem utazik el és rutineljárás az ún. túlkönyvelés. De ha időben jelentkezel a járatra, nem lesz ebből gond és csak azért tértem ki erre, hogy értsd a jegy és beszállókártya (ticket ill. boarding pass) közötti különbséget. Ma már jellemzően mindkét dokumentum elektronikus, a jegy sokszor csak egy elektronikusan tárolt adathalmaz, amiből csupán a jegy számát és pár alaoadatot látsz. A beszállókártya ezdn felül tartalmaz ülőhelyet és QR vagy vonalkódot.
Köszönöm a válaszokat :)
A lábrész annyira nem fontos nekem, 152 cm vagyok, a legszűkebb buszos járatokon is ki tudom nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!