Tényleg kockázatos közvetítőn keresztül venni repülőjegyet?
Igazán nagy, átszállásos repülőutat most tervezek először. Az lenne az első gondolatom, hogy az adott légitársaságnál foglaljam le a jegyeket, de a keresőkben a különféle közvetítő cégek (budget air, Opodo, Go to gate stb.) több tízezer forinttal olcsóbban adják ugyanazt. Szerintetek valós kockázata van annak, ha ilyen oldalon veszem meg? Nem ugyanolyan biztonságos ez, mint mondjuk bookingon szállást foglalni? Hiszen ott sem közvetlenül a szállodával kerülök jogviszonyba.
Akinek esetleg van tapasztalata ilyen vásárlással, azt nagyon megköszönöm, ha leírja.
Köszönöm szépen! És ezek, mármint az Opodo és a Go to gate ismert, neves oldalnak számít, ugye? :)
(Nem is hittem, hogy kapok olyan választ, ami nem arról fog szólni, hogy a nappaliba se menjek át, nemhogy külföldre, ha még ezt sem tudom :) Ezért külön köszönet!)
Mi még soha nem vettünk közvetítö oldalon keresztül repjegyet.
Szervezett utat vettünk már sokat(ok Németországban, és minden egyben sokkal olcsobb mint külön külön).
De csak repjegy a közvetítö oldalon is pont annyi mint a légitársaság direkt oldalán. A közvetítö oldalakat össze hasonlításra használom, majd a légitársaság oldalán megveszem a jegyet pont uygan annyiért.
#4, ha ugyanannyiba kerülne, akkor fel sem merült volna bennem ez a kérdés. De a skyscanner találataiban 5 számjegyű különbség van a közvetítős ár és a légitársaság saját ára között azoknál a jegyeknél, amikre kerestem.
Közben keresgéltem még, sok helyen szidják ezeket az oldalakat... Lehet, hogy akkor rászánom azt a pluszpénzt a biztonságra. Elvégre a jegy árának ez relatíve kicsi százaléka - csak annyi kiadás van egy ilyen nagyobb út kapcsán, hogy jó lenne spórolni, ahol lehet.
Ajanlom meg a skycanner.hu-t.
Mindig magam veszem a jegyeim!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!