Megéri duty free-ben vásárolni?
Úgy vettem észre hogy nincs akkora árkülönbség, sőt egyes termékek drágábbak is mint a reptéren kívüli boltokban.
A kérdés apropója hogy ugyen EU-n belül de átszállással utazom és lesz egy kis időm a csatlakozásnál Frankfurtban. Gondoltam szétnézek jobban a ruhák, táskák stb között. Korábban csak cigit meg alkoholt és csokikat vettem és 80%-ban nem voltak igazán olcsók.
A ruhák, táskák stb igencsak drágák a duty free-ben. Az ilyen dolgokat nem a reptéren kell megvenni. Nagyon nem éri meg.
Én konkrétan egy nagyon jó gurulós börőndőt akartam venni, de míg a duty freeben 350 fontba került, ugyanazt a márkájú börőndőt ebayen csak 120 fonttért vettem meg.
1. A Duty Free boltok klasszikusan áfamentes vásárlást tettek lehetővé.
2. Azonban az áfamentesség az EGT-n belüli utazásokra nyilván nem értelmezhető, hiszen ezrk az országok egy nagy közös piacot képeznek és versenytorzító hatása lenne az áfamentességnek. Tehát fizetned kell áfát.
3. Ráadásul olyan brutális a bérleti díja egy ilyen üzlethelyiségnek, hogy hiába próbálna ÁFA nélkül olcsóbb lenni a bolt a városi versenytársainál, az nem fog sikerülni, kénytelen az árakat magas szinten tartani.
Ezzel együtt én szoktam Duty Free boltokban vásárolni:
1. Vizet időnként megéri ott venni, bár ez abszolút reptértől függ
2. Az akciós ajánlatok egész barátságos árakat szoktak jelenteni. Ha emiatt háromszor annyit kell vennem az adott termékből, amennyit eredetileg akartam, az bizony egy régi kereskedői trükk! De szeretek utazásból ajándékot vinni és bizony ilyen esetekben el szokott dőlni, mi i legyen a szuvenír. Kivéve, ha:
3. Vannak olyan helyi termékek is sokszor a kínálatban, amik a poggyászméret korlatozotsaga (vagy csak a folyadék tilalom) miatt a városból nem tudnék hazavinni. Na ezekből is szívesen veszek a reptéren. És ezek a kedvenc szuvenírjeim is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!